Elektrik Üretip Satan Amasya Belediyesi'nden Halka Sudan Ucuz 'Su'

Amasya Belediyesi’nin kentin en yüksek dagi Akdag’in yamaçlarinda kurdugu hidroelektrik santralinde (HES) enerji üretimi basladi.

Elektrik Üretip Satan Amasya Belediyesi'nden Halka Sudan Ucuz 'Su'
Projeyi hayata geçiren Amasya Belediye Baskani Mehmet Sari, içme suyu hatti üzerindeki santralden elde edilen yaklasik 3 milyon TL’lik gelirle su bedelini amorti edip sehre bayramlarda ücretsiz olmak üzere tonu 1 liradan Türkiye’nin en ucuz suyunu verdiklerini belirtti.



“HES’ten kazandigimiz parayla Amasya’nin suyunu amorti ediyoruz”

Içme suyunun ucuz ve bedava verilmesine yönelik sorularla karsilastiklarini anlatan Baskan Sari, “Matematigi ve tüccarligi iyi bilirim. Bu suyun bize eskiden maliyeti vardi, elektrik ücreti vardi. Sadece kuyulardan aylik 2,5 milyon lira elektrik ücreti ödüyorduk. Simdi ödemiyoruz. Suyumuz kaynagindan geliyor. Ayrica hidroelektrik santralimizden aylik 2,5 – 3 milyon lira kazaniyoruz. Oradan kazandigimiz parayla Amasya’nin suyunu amorti ediyoruz” dedi.



“Hanelerin üçte birinden fazlasinin elektrigini karsilayabiliyoruz”

Türkiye’de belediye tarafindan kurulmasi dolayisiyla ilk olma özelligi tasiyan HES’te 2,5 megavatlik elektrik üretimin gerçeklestigini anlatan Mehmet Sari, “Amasya’mizdaki hanelerin üçte birinden fazlasinin elektrigini karsilayabiliyoruz” diye konustu.



GES ve RES santrali içinde dügmeye basildi

Akdag’in yenilenebilir enerji üssüne dönüsmesi için ayni alana günes enerji santrali (GES) ve rüzgar enerji santrali (RES) olusturmak için de dügmeye bastiklarina deginen Sari, “Burada hem üretimi yükseltecegiz hem de Cenab-i Hakk’in nimetlerinden, günesinden ve rüzgarindan faydalanacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA