KOM Koordinasyonunda Organize Suç Örgütlerine Yönelik Tümör Operasyonu Baslatildi

Içisleri Bakanligi Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Baskanligi koordinasyonunda 9 organize suç örgütü ile söz konusu örgütlere silah temin eden 26 suç grubu üyelerine yönelik 24 ilde 284 süphelinin yakalanmasina yönelik “Tümör” operasyonu baslatildi.

KOM Daire Baskanligi tarafindan organize suç örgütleri ile mücadele çerçevesinde geçen yil 8 ilde "Sahil Rüzgari", 9 ilde "Sahil Rüzgari-2" ile 30 ilde "Tirpan" ve Nisan ayinda 16 ilde es zamanli "Müsilaj" operasyonlari yapilmisti.

Vatandaslar üzerinde baski, cebir, tehdit ve siddet yöntemlerini kullanarak kendilerini devletin erklerinden üstün göstermeye çalisan mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah temini saglayan suç gruplarina yönelik mücadele KOM Daire Baskanligi koordinesinde devam ediyor.

Bu kapsamda "Suç Islemek Amaciyla Örgüt Kurmak" ve "Örgütün Faaliyetleri Kapsaminda Yagma, Tefecilik, Tehdit" suçlarini isledikleri tespit edilen 9 organize suç örgütü ile söz konusu örgütlere silah temin ettigi belirlenen 26 suç grubu üyelerinin kimlikleri tespit edildi.

Çalismalarin tamamlanmasinin ardindan Cumhuriyet Bassavciliklarinin talimatlari dogrultusunda Ankara, Izmir, Adana, Aydin, Afyonkarahisar, Bursa, Çanakkale, Diyarbakir, Denizli, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Karabük, Kocaeli, Konya, Mugla, Malatya, Mardin, İçel, Nevsehir, Rize, Sakarya ve Osmaniye olmak üzere sabah erken saatlerde 24 ilde es zamanli olarak haklarinda gözalti karari verilen 284 süphelinin yakalanmasina yönelik "Tümör" adi verilen operasyon baslatildi.
Kaynak: İHA