Sazan Sarmali Operasyonu... Film Bu Sefer Mutlu Sonla Bitmedi

Bursa merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda 16 kisiyi ‘sazan sarmali’ adini verdikleri taktik ile dolandiran ve elde ettikleri parayla rezidans kiralayip lüks bir hayat yasayan 21 kisilik çete üyeleri, emniyetteki sorgulamalarinin ardindan adliyeye sevk edildi.

Sazan Sarmali Operasyonu... Film Bu Sefer Mutlu Sonla Bitmedi
Insaat müteahhitleri ile iletisime geçen çete üyeleri, piyasa fiyatinin altinda insaat malzemesi ve demir satma vadetti. Müteahhitlerle pazarlik yapan çete üyeleri, demir satan firmalarla iletisime geçerek belirlenen adreslere demir siparis etti. Aliciya, kurduklari paravan sirketlerin hesap bilgilerini veren çete üyeleri, saticiyla baglanti kurarak belirlenen adrese demir siparisi verdi. Demirin adrese geldigini gören müteahhitler kendilerine verilen hesaplara anlasilan miktari gönderdi. Aliciyla satici arasinda anlasmazlik çikmasi üzerine dolandirildigini anlayan müteahhitler durumu polis ekiplerine bildirdi.

Gemlik Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde baslatilan sorusturma çerçevesinde, 16 farkli ilde 21 kisinin suça karistigi tespit edildi. Bursa merkezli 15 il ve ilçede önceki gece saatlerinde belirlenen adreslere es zamanli operasyon düzenlendi.

16’si Istanbul’da, 3’ü Izmir’de, 1’i Ankara’da, 1’i de Adiyaman’da olmak üzere 21 süpheli gözaltina alindi. Süphelilerin ev, isyeri ve araçlarinda yapilan aramalarda 7 adet ruhsatsiz tabanca, yarim kilo esrar, suçta kullanilan çok sayida bilgisayar, cep telefonu ve sim kart, 27 adet sahte 100 liralik banknot ele geçirildi. Süphelilerin bu yöntemle yaklasik 6 milyonluk vurgun yaptigi ögrenildi. Dolandiricilik suçundan elde edilen parayla alindigi tahmin edilen 4 araca da savcilik talimatiyla el konuldu. Organize suç örgüyüne yapilan operasyonla gözaltina alinan 21 süphelinin emniyetteki islemlerinin devam ettigi ögrenildi.

21 kisilik suç örgütünün elde edilen parayla lüks bir hayat yasadigi ve birçok suçtan kaydi bulunan örgüt lideri O.G.’nin Istanbul’da 9 bin liralik aylik kira bedeliyle ev tuttugu, bunun yani sira günlük 700 ile bin lira arasinda akaryakit harcamasi yaptigi bilgisine ulasilirken, baskin yapilan bir is yerinin güvenlik kamerasina ise çete üyelerinin elde ettikleri paralari saydigi ve o paralari paylasma anlari yansidi.

21 süpheli, emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA