Oglunu Kazada Kaybeden Anneden Örnek Davranis, Tüm Ögrenciler Çocugu Gibi Oldu

İçel Erdemli’de önce esini rahatsizligi nedeniyle sonra 14 yasindaki oglunu trafik kazasinda kaybederek 9 ayda iki büyük aci yasayan anne, çocugunun bitirdigi ortaokula robotik kodlama atölyesi yaptirdi. Oglu adina açilan sinifa girerek ögrencilerle bir araya gelen anne, duygusal anlar yasarken, çocuklara sarilinca kendi evladina sarilmis gibi hissettigini aktardi.

Oglunu Kazada Kaybeden Anneden Örnek Davranis, Tüm Ögrenciler Çocugu Gibi Oldu
Erdemli Belediyesi personeli 50 yasindaki Emel Gürhan, geçtigimiz yil Ocak ayinda rahatsizligi nedeniyle önce kocasini, 9 ay sonra ise trafik kazasinda 14 yasindaki oglu Bekir’i kaybederek iki büyük aci yasadi. Yasadigi acilara ragmen çocugunun adinin yasatmak isteyen anne Gürhan, baska çocuklara fayda saglamak için Erdemli Milli Egitim Müdürü Yusuf Açikyörük’le görüserek bir seyler yapmak istedigini aktardi. Müdür Açikyörük’ün önerisi ile robotik kodlama atölyesi yapmaya karar veren anne Gürhan, kisa sürede hem yakinlarinin hem de çevresindeki arkadaslarinin destegini de alarak tam donanimli bir sinif hazirlatti. Bekir Gürhan’in ismi verilen atölye Kaymakam Avni Kula, Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu ve diger ilçe protokolünden davetlilerin katilimi ile açilarak egitime basladi.

Oglu adina açilan sinifa girerek ögrencilerle bir araya gelen anne de hem duygusal anlar yasadi hem de çocuklara sarilarak kendi evladina sarilmis gibi hissederek içi ferahladi. Açilan robotik kodlama atölyesinde egitim gören çocuklarda Bekir abilerine rahmet dilerken, annesine ise tesekkür etti.

"Acim bitmese de biraz içim ferahlayacak"

28 Ekim 2021 tarihinde oglunu elim bir trafik kazasinda kaybettigini animsatan anne Emel Gürhan, "Oglum Kocahasanli Ortaokulu’nu bitirdikten sonra 2021 yilinin Eylül ayinda METEM’e 9. sinifa kaydoldu. Fakat 28 ekim 2021 tarihinde aksam elim bir trafik kazasinda hayatini kaybetti, 14 yasinda tek evladimdi. 9 ay önce de esimi, babasini da kaybetmistim. Bir yilda, 9 ayda 2 aci çok agir geldi. Ama evlat acisi daha fazla geldi. Içim yaniyor, ama ’oglumun adini yasatmak için nasil bir sey yapabilirim’ dedim. Ilçe milli egitim müdürümüzle görüstüm. O da bana bu sekilde bir öneri sundu. Bir robotik kodlama atölyesi var, imkaniniz var mi yapabilir misiniz dedi.

Peki hocam dedim resmi islemlerimize basladik. Allah herkesten razi olsun. Hayatta tektim ama tek degilmisim. O kadar çok sevenim varmis ki, hep beraber bu sinifi yaptik. Ve ögrencilerimizin hizmetine açtik. Insallah bir Bekir degil, buradan bin Bekir çikacak. Oglumun adi hep yasayacak. Acim bitmese de biraz içim ferahlayacak. Evlat acisini Allah’im hiç kimseye vermesin, bir anneye yasatmasin" diye konustu.

Bir yil önce mezun olan Bekir’in elim bir trafik kazasinda vefat ettigini belirten Kaymakam Avni Kula’da," Onun anisini yasatmak amaciyla annesi tarafindan okulumuza böyle bir robotik kodlama atölyesi kazandirildi. Ben Bekir kardesimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekani cennet olsun. Tüm sevenleri ve yakinlarina da bassagligi diliyorum" ifadelerini kullandi.

"Bekir kardesimizin adi burada yasayacak"

Iki büyük aci yasayan Emel Gürhan’in belediyeden mesai arkadaslari oldugunu aktaran Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu’da, "Gençlerimizin teknolojiye erismesi, teknolojik imkanlardan en güzel sekilde faydalanmasi için çok degerli mesai arkadasimiz Emel hanim evladinin adini yasatma adina kurdugu bu atölye gençlerimize ögrencilerimize çok ciddi bir katki sunacak. Gençlerimizin teknolojiyi kullanmak adina yarinlarina daha da güvenli bakmalari adina çok önemli bir mihenk tasi oldugunu buradan biliyoruz. Ben Bekir kardesimize Cenab-i Allah’tan rahmet diliyorum. Onun adini yasatmak gayesiyle gençlerimizin yarinlara daha da umutlu bakmasi adina böylesine güzel bir atölyeyi okulumuza kazandiran çok degerli mesai arkadasimiza çok tesekkür ediyorum. Insallah dünya var oldugu müddetçe Bekir kardesimizin adi burada yasayacak" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA