Elazig'da 257 Yatirimciya 3.5 Milyon Lira Destek

Elazig’da makine ekipman alimlari çerçevesinde asil listede yer alan 441 yatirimcidan 257 yatirimci ile hibe sözlesmesi imzalandigini belirten Tarim ve Orman Il Müdürü Ali Kiliç, “7 milyon TL sözlesme bedeli üzerinden 3.5 milyon TL hibe ödemesi alindi” dedi.

Elazig'da 257 Yatirimciya 3.5 Milyon Lira Destek
Kirsal Kalkinma Destekleri çerçevesinde ‘Kirsal Ekonomik Altyapi Yatirimlari Makine Ekipmanlari Hibe Programi’ birinci etap makine hibe teslimleri Il Tarim ve Orman Müdürlügü kampüsünde gerçeklestirildi.

Programa, Il Tarim ve Orman Müdürü Ali Kiliç, Elazig Ziraat Odasi Baskani Ibrahim Haciogullari, STK baskanlari ve projeleri onaylanan üreticiler katildi.

Il Tarim ve Orman Müdürü Ali Kiliç, 7 milyon lira sözlesme bedeli üzerinden 3.5 milyon lira hibe ödemesi alindigini söyledi.



Il Tarim ve Orman Müdürü Ali Kiliç, “Ilimizde de A Is Plani makine-ekipman alimlari çerçevesinde 846 adet proje basvurusunda genel müdürlügümüz tarafindan uygun görülen ve asil listede yer alan 441 yatirimcidan 257 yatirimci ile hibe sözlesmesi imzalayarak 7 milyon TL sözlesme bedeli üzerinden 3.5 milyon TL hibe ödemesi aldi. 6 Haziran 2022 tarihinde açiklanan 2. asil listedeki 65 yatirimcinin da aski süresi baslamis olup, 5 günlük aski süresi sonunda dosya teslimi ile beraber hibe sözlesmesi islemleri yapilacaktir. Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan yapilan bu tür destekler ile çiftçilerimizin yeni teknolojileri kullanimi yayginlastirilacak. Daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapmasi saglanacak” diye konustu.

Kaynak: İHA