Dogu Anadolu Bölgesi'nin Ilk Ve Tek Minik Mehteran Takimi Etkinliklere Renk Katiyor

Bitlis’in Ahlat Ergezen Ortaokulu tarafindan kurulan Dogu Anadolu Bölgesi’nin ilk ve tek minik mehteran takimi etkinliklere renk katiyor.

Dogu Anadolu Bölgesi'nin Ilk Ve Tek Minik Mehteran Takimi Etkinliklere Renk Katiyor
Ergezen Ortaokulu’na 4 yil önce atanan müzik ögretmeni Serhat Epsoylu’nun önerisi üzerine Ahlat Kaymakamligi ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’nün destekleriyle kurulan ‘Minik Mehteran Takimi’ 3 yildir birçok etkinlikte sahne aliyor. Çogunlugu kiz ögrencilerden olusan minik mehteranlar özellikle resmi program ve etkinliklerde çaldiklari marslarla izleyenleri kendilerine hayran birakiyor. Ahlat’in yani sira çevre il ve ilçelerden de talep gören ‘Minik Mehteran Takimi’ imkanlar dahilinde sahne alarak etkinliklere renk ve heyecan katiyor.

“Agustos ayinda Cumhurbaskanimizi minik mehter takimiyla karsilamak istiyoruz”

Ergezen Ortaokulu Müdürü Mesut Adiyaman, minik mehteran takiminin Dogu Anadolu’nun ilk çocuk mehteran takimi olma özelligini tasidigini söyledi.

Adiyaman, “Minik mehteran takimimiz 3 yil önce kuruldu. 4 yil önce okulumuza yeni atanan müzik ögretmenimiz Serhat Epsoylu yanima gelerek Ahlat tarihi bir yer, Ahlat’in tarihine yakisir bir mehter takimi çocuklardan olusturabilir miyiz diye teklifte bulundu. Bizde kendisinin talebi dogrultusunda ilçe kaymakamligimizla ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügümüzle gerekli görüsmeleri yaptik, gerekli katkilari alarak takimimizi kurduk. 22 kisilik ekip yaklasik 3 yildir Ahlat’taki ve ilçe disindaki etkinliklere gitmektedir. Bu mehteran takimi ayni zamanda Dogu Anadolu’nun ayni zamanda ilk çocuk mehteran takimi olma özelligini tasiyor. Bunun içinde ayrica gururluyuz. Ögrencilerimize tarih suurunu vermek. Ceddimizin, neslimizin nereden geldigi, bu ülkenin bize nasil birakildigini, vatan, millet, bayrak askini çocuklara daha iyi nasil yerlestirebiliriz amacini tasimaktadir. Bunda da büyük basari elde ettigimize inaniyorum. Her yil malum Ahlat’ta, Malazgit Zaferi etkinlikleri ile Ahlat senlikleri birlestirildi. Her yil Cumhurbaskanimiz Ahlat’i ziyaret etmektedir. Bizde takimimizi Cumhurbaskanimiza hazirliyoruz. Insallah Agustos ayinda Cumhurbaskanimizi da bu mehter takimiyla karsilamak isteriz” dedi.



“Ahlat’a yakisir bir mehter takimi kurduk”

Minik Mehteran takimini kuran müzik ögretmeni Serhat Epsoylu’da, “Yaklasik 4 yil önce buraya atandim. Atandigimda da ilk isim okul müdürüme giderek bir mehter takimi kurmak istiyorum dedim. Ahlat’a güzel bir mehter takimi yakisir dedim. Sag olsunlar gerek ilçe kaymakamimizin, ilçe milli egitim müdürümüzün ve okul müdürümüzün katkilariyla Ahlat’a yakisir bir mehter takimi kurmak nasip oldu. Yaklasik 22 kisilik ekibimizle birlikte 2-3 haftalik bir egitim alindiktan sonra gösterilerimize basladik. Suan il içi ve il disi birçok programa çagriliyoruz. Bundan da mutluluk duyuyoruz. Buradaki amacimiz çocuklarla olusturdugumuz mehter takiminin özellikle kiz ögrencilerden seçmemin sebebi kizlarinda bu isi yapiyor oldugunu gösterebilmek. Gerçekten kizlarda bu isi yapabiliyor. Onlarda gerçekten severek bu isi yapiyorlar ve o ruhu veriyorlar. Hepsine çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Minik mehteranlar ise, mehteran takiminda olduklari için mutlu ve gururlu olduklarini belirterek kendilerine bu imkani saglayan ögretmenlerine, okul müdürlerine, ilçe milli egitim müdürlügüne ve Ahlat Kaymakamligi’na tesekkür ettiklerini ifade ettiler.
Kaynak: İHA