Rektör Uzun, DSI Genel Müdürü Prof. Dr. Akça'yi Ziyaret Etti

Bartin Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akça’yi ziyaret etti.

Rektör Uzun, DSI Genel Müdürü Prof. Dr. Akça'yi Ziyaret Etti
Ziyarette, Bartin Üniversitesi (BARÜ) ile Devlet Su Isleri (DSI) arasinda yapilabilecek muhtemel is birligi imkânlari üzerinde görüs alisverisinde bulunuldu. Yeni görevleri dolayisiyla Prof. Dr. Akça’yi tebrik eden Rektör Uzun, BARÜ bünyesinde “Akilli Lojistik ve Bütünlesik Bölge Uygulamalari” ihtisaslasma alaninda yapilan çalismalardan bahsetti.

Rektör Uzun “Bartin Üniversitesinin tüm bilesenleri bölgemizden baslayarak ülkemizin kalkinmasina katki sunmaya yönelik büyük gayret göstermektedir. Iç ve dis paydaslarimizla birlikte hareket ederek en iyiye ulasmayi hedeflemekteyiz. Üniversitemizde bir yandan ‘Akilli Lojistik’, ‘Akilli Liman’, ‘Akilli Endüstri’, ‘Akilli Sehirler’, ‘Akilli Enerji’ ve ‘Akilli Saglik’ alanlarinda çalismalarin sürdürülmekte, diger yandan ise nitelikli insan kaynaginin yetistirilmesi yönünde adimlar atilmaya devam edilmektedir” dedi.

Bartin Üniversitesinin ihtisaslasma çalismalari çerçevesinde “Taskin Erken Uyari Sistemi”nin gelistirilmesini de gündemine aldigini kaydeden Rektör Uzun, “DSI tarafindan ülkemizde taskin riski yüksek bölgelere kurulan ‘Taskin Erken Uyari Sistemi’nin gelistirilmesine yönelik çalismalar yapmaktayiz. Gayretlerimiz sonucunda taskinlara bagli olumsuz durumlari en aza indirmeyi hedeflemekteyiz. Bu dogrultuda yapilabilecek ortak çalismalari önemsiyor, yakin ilgileri dolayisiyla Genel Müdür Prof. Dr. Lütfi Akça’ya tesekkür ediyorum” diye konustu.

Bartin Üniversitesini yakindan takip ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Akça ise yapilabilecek ortak çalismalardan duyacagi mutlulugu dile getirerek ziyaretleri dolayisiyla Rektör Uzun’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA