Baskan Gürkan, 'Isler Nasil Karma Sergisi' Açilisina Katildi

Malatya Büyüksehir Belediyesi ile Inönü Üniversitesi isbirliginde, Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü ve Egitim Fakültesi Resim Bölümü Yüksek Lisans Ögrencileri tarafindan düzenlenen ‘Isler Nasil Karma Sergisi’ açildi.

Baskan Gürkan, 'Isler Nasil Karma Sergisi' Açilisina Katildi
Yüksek Lisans Ögrencilerinin yaptiklari eserlerden olusan Tashoran Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen sergi, özellikle son yillarda giderek popüler olan endüstriyel malzemeler kullanilarak yeni bir takim tasarimlarin ve düsünce dünyasinin ortaya konulmasini amaçliyor.

“Aile olmak ve evde olmak” fikri ana temasi ile gerçeklestirilen sergi açilisina katilan ve sergiyi gezen Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, “Tarihi bir mekân olan Tashoran Kültür ve Sanat Merkezinde güzel bir sergi açilisina taniklik ediyoruz. Inönü Üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesi Ögretim Üyeleri ve ögrencilerinin hazirlamis olduklari ‘Isler Nasil’ basligi altinda sanayinin ve sanayideki islerin nasil gittigine dair sanayi malzemelerinin sanatsal çalismalarla sanat eserine dönüstürüldügü serginin açilisini yapacagiz. Bu sergiye katki veren hocalarimiza, ögretmen ve ögrencilerimize tesekkür ediyorum. Sergimizin Malatya’miza ve sanatseverlere hayirli olmasini temenni ediyorum” seklinde konustu.

Baskan Gürkan Sergi açilisinin ardindan endüstriyel malzemeler kullanilarak hazirlanan karma sergiyi gezerek yapilan çalismalar hakkinda tasarimcilardan bilgiler aldi.

“Güzel düsünenler güzel isler yapar”

Baskan Gürkan Sergiyi gezdikten sonra da yaptigi açiklamada, “Açilisini yaparak gezmis oldugumuz serginin amaci, sanayideki islerin ve yapilan o islerin bakis açisinin görsel olarak sanata dönüstürülmesi anlatilmis. Sergide sanatçilarimiz ince dokunuslar gerçeklestirmisler ve zihninizdeki görüs, düsünce neyse eserleri o sekilde görürsünüz. Çevre Haftasi olmasi nedeniyle de güzel bir çevre etkinligi ve çevre sergisi hüviyetinde. Sergimizde sanayi atiklarinin kullanilmasindan sanayici esnafimizin sofrasina kadar çok güzel bir sekilde sergilemisler. Sanatçilarimizin bu inceliginden dolayi onlari tebrik ediyorum. Özellikle sergide motor ustasinin çalismasi sirasinda biriktirdigi yagi ebru sanati ile özdeslestirmisler. Burada bakis açisinin ne kadar önemli oldugunu görmekteyiz. Zihinlerin berrak olmasi, art niyetli düsüncelerin olmamasi güzel bakan güzel görür, güzel gören güzel düsünür, güzel düsünenlerde güzel isler yapar. Bu sergide bunu gördüm. Tekrar sergide emegi geçenlere tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA