Menemen'de Çevre Yürüyüsü

1-7 Haziran tarihleri arasinda kutlanan Türkiye Çevre Haftasi çerçevesinde, ülke genelinde es zamanli olarak düzenlenen “81 Ilde 81 Milyar Adim Çevre Yürüyüsü” Menemen’de de gerçeklestirildi. Menemen Belediyesi Gölpark Tesislerinde düzenlenen ve büyük ilgi gören yürüyüse Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, esi Filiz Pehlivan ile birlikte katildi.

Menemen'de Çevre Yürüyüsü
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla Türkiye genelinde “Çevre Haftasi” ilan edildigini, kutlanan haftanin bu yilki temasinin “sifir atik” oldugunu hatirlatan Menemen Belediyesi Baskan Vekili Pehlivan, “Geri dönüsüm oranlarimizi artiracagimiz, çocuklarimiza yemyesil, tertemiz bir dünya birakmak adina projeler üretiyoruz. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimizin koordinesinde tüm Türkiye’de es zamanli olarak düzenlenen ‘81 Ilde 81 Milyar Adim Çevre Yürüyüsü’ne kiymetli hemserilerimizle birlikte katilim gösterdik. Güzel bir birliktelikle Menemenimizde bir farkindalik sagladik” dedi.

Çevreyi ve dogayi korumanin en asli görev oldugunu söyleyen Pehlivan, “Unutulmamalidir ki, biz dogayi korudugumuz sürece, doga da bizi korur. Bu noktada hepimize bir takim görevler düsmektedir. Çevre kirligine yol açacak davranislardan uzak durmaliyiz. Çünkü dengesini bozdugumuz, kirlettigimiz çevre, bizim sagligimizi etkiler. Çevreyi koruyup kolladigimiz gibi, çevre kirliligine engel olanlari da uyarmak, insani bir görevdir. Nefes aldigimiz havanin, içtigimiz sularin, yasadigimiz çevrenin temiz olmasinin yolu, çevre kirliligine engel olmaktan geçer. Bu konuda tüm hemserilerimi duyarli olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA