Izmir'de Sinema Için Is Birligi

Yasar Üniversitesi Film Tasarimi Bölümü, ögrencilerini sektöre hazirlamak adina Izmir Sinema Ofisi is birligine imza atti. Bagimsiz Film Yapimcilari için Is Plani dersi çerçevesinde, ögrenciler, 9 film projesi hazirlayarak kurum temsilcileri ve akademisyenlerden olusan jürinin karsisina çikarken birinci seçilen projeye ise Izmir Sinema Ofisi Kisa Film Yapim Danismanligi Ödülü verildi.

Izmir'de Sinema Için Is Birligi
Yasar Üniversitesi Sanat ve Tasarim Fakültesi Film Tasarimi Bölümü, akademi ile sektörü bulusturmak, ögrencilerine deneyim kazandirmak için Izmir Sinema Ofisi ile is birligi yapiyor. Bölüm Baskani Doç. Dr. Sevcan Sönmez ve Arastirma Görevlisi Sertaç Koyuncu’nun yürütücülügündeki Bagimsiz Film Yapimcilari için Is Plani dersi çerçevesinde, film projesi gelistirme atölyesi ve yarismasi düzenlendi.

Izmir Sinema Ofisinden Gülen Saygi,

Yusuf Saygi, Görkem Kiter ile akademisyenler Doç. Dr. Sevcan Sönmez, Dr. Ögretim Üyeleri Dilara Balci Gülpinar ve Onur Çakaloz ile Uzman Kerem Kaban’in jüri üyesi oldugu etkinlikte ögrenciler 9 projeyi begeniye sundu.

Yönetmen ve yapimcidan olusan 2 kisilik ögrenci gruplari halinde sunum yapilirken degerlendirme sonucunda, Baris Kösem ve Aleyna Songelen’den olusan ekip Izmir Sinema Ofisi tarafindan saglanacak Kisa Film Yapim Danismanligi Destek Ödülünü kazandi. Etkinlik sonrasinda, proje sahibi diger ögrenciler de jüri üyelerinden hem degerlendirmelerini aldi hem de sektör profesyonelleri ile bir araya gelebilecekleri farkli danismanlik hizmetleri için Izmir Sinema Ofisi ekibi ile görüstü.
Kaynak: İHA