Hirsizlardan Ses Sistemini Kurtardigina Sevindi, Geri Döndügünde Cüzdaninin Çalindigini Fark Etti

Esenyurt’ta hirsizlar, bir dükkandan ses sistemini çaldiklari esnada isyeri sahibiyle göz göze geldi. Sahislarin pesinden kosarak kamyonete atlayan dükkan sahibi, çalinan esyasini almak isterken 1’i kadin 4 kisinin oldugu kamyonette darp edildi. Çevredekilerin yardimiyla hirsizlardan kurtularak 5 bin liralik ses sistemine kavustuguna sevinen is yeri sahibi, bu sefer de içinde 900 lira olan cüzdanini çaldirdigini fark etti. Yasanan o sira disi hirsizlik anlari ise anbean güvenlik kamerasina yansidi.

Hirsizlardan Ses Sistemini Kurtardigina Sevindi, Geri Döndügünde Cüzdaninin Çalindigini Fark Etti
Olay, geçtigimiz Cuma günü Esenyurt Dogan Arasli Bulvari’nda yasandi. Edinilen bilgiye göre bir grup hirsiz, dükkan önünde duran ses sistemini gözüne kestirdi. Güpegündüz yasanan olayda dükkanin önüne araçla gelen sahislardan biri, kapinin girisinde bulunan ses sistemini sökmeye basladi.

Müzigin kesildigini fark eden isyeri sahibi Mesut Karatas, kapiya baktiginda hirsizla göz göze gelirken, sahislar hemen araca atlayarak kaçmak istedi. Hirsizlarin pesinden kosan dükkan sahibi, hizla giden kamyonete atlarken, sonrasinda “Bu kadari da olmaz” dedirten bir olayla karsilasti. Çalinan esyasini almak isterken kamyonet römorkünde hirsizlar tarafindan darp edilen dükkan sahibi, çareyi çevredekilerden yardim istemekte buldu.

Sevinci yarida kaldi

Vatandaslarin olaya müdahale etmesiyle ses sistemini hirsizlardan alan Karatas, dükkanina döndü. Aradan geçen dakikalarda cüzdaninin yerinde olmadigini fark eden dükkan sahibi, arbede hirsizlarin cüzdanini çaldigini fark etti. Yasananlar ise çevredeki güvenlik kameralarina saniye saniye yansidi.

“Yedigimiz dayak bize kaldi”

Basindan geçenleri anlatan Mesut Karatas, “Ben dükkanda müsterimle ilgileniyordum ve ses sisteminden müzik çaliyordu. Bir an müzigin kesildigini fark ettim. Kafami çevirdigimde bir arkadasin ses sistemi ile ugrastigini gördüm. O arada ses sistemini söktü ve sirtina atti. Ben ilk basta saka yapiyor sandim ama baktim is ciddiye gidiyor. Bende peslerinden kosmaya basladim. Hemen hirsiz ses sistemini arkadasina verdi ve araca binerek kaçmaya basladilar. Araçlarinin arkasina atlamaya çalistim. Arkadaki sahis ise beni atmaya çalisiyordu. Tabi ben araca binince sahislar panik yapti. Ani manevralar yaparak beni düsürmeye çalisiyorlardi. Insanlardan yardim istedim ben de. Bir ara sokaga girdiler hemen onlarda. Araci durdurarak 3 erkek bana saldirdi. Tabi esnaf arkadaslar gelince hirsizlar hemen kaçti. Tabi ben o arada ses sistemini almistim. Ses sistemini alip dükkana döndügümde ise bu sefer de cüzdanimin yerinde olmadigini anladim. Yani anlayacaginiz bu sefer de cüzdandan oldugumu fark ettim. Tabi hiç degilse ses sistemini kurtardik, buna seviniyoruz. Cüzdanimda 900 TL param vardi o gitti ama 5 bin TL’lik ses sistemini kurtardik. Yedigimiz dayak ise bize kaldi” dedi.



“Göz göze geldik ben saka yapiyor sandim”

Hirsizlarin çok rahat davranmasina sasirdigini ifade eden Karatas, “Hirsiz ile göz göze geldik. Ben ilk basta saka yapiyor sandim. Gündüz vakti içinde insan olan bir dükkandan ses sistemi çalacak cesareti nereden buldular onu da bilmiyorum. Araçlarinda plaka yok, ön camlari filmli. Yine ayni grup bizim bir arkadasimizin da paletlerini çalmis. Arkadasimiz da peslerinden gittiginde ona da ‘Gelme paleti kafana vururum’ demisler. Bu kadar rahat olmalari hakikaten çok sasirtici” diye konustu.

Kaynak: İHA