Ayvalik'ta Baskan Ergin Çevre Günü'nü Unutmadi

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayimlayan Ayvalik Belediye Baskan Mesut Ergin, “22 adasi, tabiat parklari, dogal güzellikleri, pirlanta kumsallari, birbirinden güzel koylari, kirmizi mercanlar gibi sualti zenginlikleri, çam ormanlari, zeytin agaçlari ve tarihi kent dokusuyla çok özel bir kent olan Ayvalik’ta hizmetlerimizde ve çalismalarimizda çevreye saygili bir yasam sürdürüyoruz. Dogal yasama zarar gelmemesi için titiz çalisiyoruz gözümüz gibi koruyoruz” dedi.

Ayvalik'ta Baskan Ergin Çevre Günü'nü Unutmadi
Dünyada toprak ve su gibi kaynaklarin çok hizli bir sekilde tüketildigine dikkat çeken Baskan Ergin, ciddi tehditler ile karsi karsiya kalmadan bugünden önlemlerin alinmasi gerektigini söyledi.



Dört bir tarafi çam ormanlari ve zeytin agaçlariyla çevrili olan Ayvalik’in dogasina saygili bir yasami hedef aldiklarini hatirlatan Baskan Ergin, “Kentimizi yönetirken çalismalarimizda dogaya kesinlikle saygili bir yasama esas aliyoruz. Içecek suyumuz var, tabiat parklarimizdan gelen oksijenle soluyacagimiz havamiz da var. Köylerimizde yerel üreticilerimizin atalik tohumlarini degerlendirdikleri ve ürün aldiklari topraklarimiz da var. Bugün bunlara sahip çikmak gelecek kusaklara aldigimiz gibi emanet etmek boynumuzun borcudur. Bu degerler bir gün elimizden çikarsa ne kenti yönetmenin ne bu kentte yasamanin anlami kalmaz” dedi.

Iki yildir yasami evlere hapseden pandeminin yani sira, dünyanin korkulu rüyasi iklim krizi gibi çevresel felaketler nedeniyle insanlarin kendileriyle ve doga ile yüzlesmek zorunda kaldigini dile getiren Baskan Ergin, “Yasadiklarimizdan su sonucu çikardik. Iki yil boyunca kent olarak dimdik ayakta durduk, paylastik, birbirimize destek verdik. Kent insani olarak direndik. Bu direnci devam ettirmenin yolu da bundan sonra, doga ile uyumlu, çevreye zarar vermeyen bir yasam. Temiz hava solumak, denizlerimizi kirletmemek, zeytinimize sahip çikmak, kumsallarimizi korumak, piril piril koylarimiza bir izmarit dahi attirmamak. Çevreye, dogaya saygili bir yasam. Her yil gögsümüzü gere gere Dünya Çevre Günü’nü kutlayalim” diye konustu.

Kaynak: İHA