Üniversiteli Özhan'in Vasiyeti Organ Nakli Bekleyenlere Umut Oldu

Zonguldak’ta ailesine “Ölürsem organlarimi bagislayin” vasiyetinde bulunan 24 yasindaki Özhan Ulusoy’un organlari nakil bekleyenlere umut oldu.

Üniversiteli Özhan'in Vasiyeti Organ Nakli Bekleyenlere Umut Oldu
Zonguldak’ta 25 Mayis’ta serinlemek için girdigi denizde bogulma tehlikesi geçiren 24 yasindaki Özhan Ulusoy’un beyin ölümü gerçeklesti.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Optisyenlik Programi’nda ögrenim gören 24 yasindaki Özhan Ulusoy, geçen 25 Mayis günü arkadaslariyla gittigi Degirmenagzi Plaji’nda bogulma tehlikesi geçirdi.

Final sinavlari sonrasi kutlama yapmak için gittigi denizde bogulma tehlikesi geçiren genç, kaldirildigi Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Saglik Uygulama ve Arastirma Merkezi’nde yasama tutunamadi.

Ailesine “ölürsem organlarimi bagislayin” vasiyeti

Aci haberle yikilan gencin ailesi; çocuklarinin organlarinin bagislanmasi karari verdi. Gazetecilere konusan agabey Baris Ulusoy, kardesinin ölmeden önce “Ölürsem organlarimi bagislayin” seklinde vasiyette bulundugunu açikladi.

Kardesi ile birlikte organ bagisi için evrak imzaladiklarini anlatan Baris Ulusoy, bagislanan organlarla acilarinin bir nebze olsun dinecegini ifade etti.

Ulusoy, bagisa iliskin su ifadelere yer verdi.

“Ben Baris Ulusoy. Agabisiyim. Kardesim benden bir yas küçüktü. 19 yasindaydi ben 20 yasindayim. Üniversite birinci sinif ögrencisiydi. Optisyenlik okuyordu. Finaller bitiyor diye kutlamak için arkadaslariyla denize gitmisler. Akintiya kapildi. Talihsiz olay basimiza geldi. 2 Haziran persembe günü beyin ölümü gerçeklesti. Artik geri dönüsü yok. Biz de iç organlarini onun vasiyeti olmak üzere bagisladik. Kardesimiz yasayamadi. Bu kadar dayanabildi. Bari baska insanlar sevinsin. Onlar yasasin. Böbrekleri, kalbi, karacigeri yasasin. Böyle bagislamak istedik. Allah kabul etsin. Ölmeden önce laf arasinda sakalasirken de olsa ölürsem saglam organlarimi bagislayin diyordu. Okulda da buna yönelik çalismalar oldu. Kagit imzaladik. Ben imzaladim o imzaladi. Ona nasipmis. Allah ona nasip etti. Gittigi kisilerle de biz iletisim haline geçeriz. Kardesimin bir parçasini tasiyorlar sonuçta. Kardesim de onlardan artik. Acimizi tamamen bitirmese de dindirir en azindan. Bizi biraz sevindirir. Giderayak da olsa baska insanlari sevindirmesi bizi çok mutlu ediyor. Onu da mutlu ediyordur. Diger insanlara örnek olmasi bizi çok sevindirir. Zaten yapilmasi gereken bir seydi. Biz bunu digerinsanlara vermesek zaten topraga karisacak, bir ise yaramayacak. En azindan diger insanlari mutlu etsin.”

Organlar Ankara, Samsun, Antalya’ya gönderilecek

Öte yandan Samsun, Antalya ve Ankara’dan gelen ekipler Bülent Ecevit Saglik Uygulama ve Arastirma Merkezi’ne ulasti. AFAD ekiplerinin öncülük yaptigi saglik ekipleri için polis ekipleri de geçis güzergahlarinda önlem alarak yolun açik olmasini sagladi.

Özhan Ulusoy’dan alinan organlar özel kutulara yerlestirildi. Karacigerin havayoluyla Antalya’da karaciger nakli bekleyen bir hastaya ulastirilmasi planlandi. Gencin bir böbregi kara yolu ile Samsun’a ulastirilacak. Ameliyatla alinan kalbi ise havayoluyla Ankara’ya gönderildi. Bir diger böbregin de Zonguldak Havalimani’na inen uçakla Ankara’ya götürülmesi planlandi.
Kaynak: İHA