Izmir'de Ilginç Görüntüler Açiklamasi Yikim Ekibi Ve Polis Geldi, Dügün Yarida Kaldi

Izmir’in Bayrakli ilçesinde bulunan Saime Sultan Yalisi’nda, isletmecilerin deniz kiyisindaki hazine arazisi üzerine koydugu öne sürülen platformlar, belediye ekipleri tarafindan yikildi. Yikimin gerçeklestigi gün yalida dügün yapan vatandaslar ise is makineleri ve polisleri karsilarinda görünce neye ugradigini sasirirken dügünün iptal edildigi ögrenildi.

Izmir'de Ilginç Görüntüler Açiklamasi Yikim Ekibi Ve Polis Geldi, Dügün Yarida Kaldi


Izmir’in Bayrakli ilçesinde bulunan ve 142 yillik geçmisiyle tarihi bir bina olan Saime Sultan Yalisi’nda dün aksam ilginç görüntüler meydana geldi. Genellikle dügünlerin yapildigi isletmede, isletmecilerin deniz kiyisindaki hazine arazisi üzerine koydugu öne sürülen platformlar, belediye ekipleri tarafindan yikildi.

Dügün sahipleri neye ugradigini sasirdi

Dün aksam saatlerinde is makineleri ile Saime Sultan Yalisi’na gelen belediye ekipleri, kaçak oldugu ögrenilen platformlari yikmaya basladi.

Platformun yikilmasiyla birlikte dügün yapilan alanda is makineleri gören dügün sahipleri ise neye ugradigini sasirdi. Yikim islemi nedeniyle dügün iptal olurken, gerginligin önüne geçmek amaciyla polis ekipleri bölgeye sevk edildi. Polisin aldigi güvenlik önlemlerinin ardindan yikim süreci devam etti.

Mühür fekki yapilmis

Belediye yetkililerinden alinan bilgiye göre isletmenin 775 sayili Gecekondu Kanunu’na muhalefet ettigi, sahil kisminda bulunan platformun devlet arazisi üzerine kaçak olarak insa edildigi öne sürüldü. Öte yandan kanuna muhalefetten dolayi mühürlenen isletmenin mühür fekki yaparak organizasyonlarini sürdürdügü de bildirildi.

Kaynak: İHA