Pandemi Hastanesi, Kadin Dogum Ve Çocuk Hastanesi Olarak Hizmete Girdi

Sirnak’ta pandemi hastanesi olarak kullanilan ek hizmet binasi, salginin etkisini yitirmesiyle kadin dogum ve çocuk hastanesi olarak hizmet vermeye basladi.

Pandemi Hastanesi, Kadin Dogum Ve Çocuk Hastanesi Olarak Hizmete Girdi


Sirnak Il Saglik Müdürü Dr. Osman Özdemir, tüm dünyayi etkisi altina alan Covid-19 salgininda kentte alinan tedbirler çerçevesinde pandemi hastanesi olarak hizmet veren ek hizmet binasinin Covid-19 servislerine dönüstürüldügünü animsatti. Dr. Özdemir, “Salginin etkisini yitirmesine bagli olarak Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklari Hastanesi’nin Çocuk Hastaliklari poliklinikleri ve Çocuk Hastaliklari servislerini bilindigi üzere daha önce hizmete açmistik. Gerekli çalismalar yapilarak Kadin Dogum Poliklinikleri ve Kadin Dogum Servisleri de bu hafta hizmet vermeye basladi.

Hastanemiz servis ve yogun bakim üniteleri dahil 100 yatakli olup, 18’i yeni dogan, 12’si genel ve 10’nu çocuk yogun bakim olmak üzere 40 adet yogun bakim, 2 ameliyathane, 8 dogum salonu ve 60 adet servis yatagi ile hizmet açildi. Ayrica hizmet binamizda yeni açtigimiz Çocuk Acil Servisinin de hizmet vermeye basladigini belirtmek isterim” dedi.

Kaynak: İHA