Çarsamba Bilim Merkezi'nin Temeli Atildi

Samsun’un Çarsamba ilçesinde 1600 metrekare kapali alan ve 750 metrekare açik terasli Bilim Merkezi’nin temeli atildi.

Çarsamba Bilim Merkezi'nin Temeli Atildi
Çarsamba Belediyesi tarafindan ögrencileri bilimle bulusturmak ve eglenirken ögrenmelerini saglamak amaciyla Çarsamba’ya Bilim Merkezi ve Bilim Parki kuruluyor. Çarsamba Bati Yaka Gülhane Parki yaninda kurulacak olan Bilim Merkezi’nin temeli atildi. Bilim Merkezi ve Bilim Parki sayesinde ögrenciler, fen derslerindeki soyut olan ve 3 boyutlu düsünmeyi gerektiren kavramlari, bizzat yaparak ve yasayarak ögrenme firsati bulacaklar.

Çarsamba Bilim Merkezi

Temelleri atilan Bilim Merkezi ve montaji devam eden Bilim Parki ile ilgili açiklamalarda bulunan Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan, “Çarsamba’miza gençlerimizin kendilerini gelistirebilecekleri, eglenirken ögrenebilecekleri alanlar kazandiriyoruz. Bu manada Bilim Merkezimizin temelini atmis bulunuyoruz. Bilim Parkimizda, bilimsel ünitelerin montaji devam ediyor. Insallah yakin zamanda tamamlayarak gençlerimiz, hemsehrilerimizin hizmetine sunmus olacagiz. Çalismalar tamamlandiginda ögrencilerimiz teorik olarak ögrendikleri bilgileri, burada pratikte hayata geçirerek kesfetme firsati bulacaklar. Bilime ugras vermis gençler yetistirebilmek en büyük gayemiz. Bir çocugumuzun dahi hayatina dokunabilmek, ‘ben bilim insani olacagim’ demesine katki sunabilmek bizleri çok mutlu edecektir. Ülkemizi, dünyamizi daha da ileriye götürecek, bugünümüzün güvencesi, yarinlarimizin teminati gençlerimize güveniyor, onlar için çalismaya devam ediyoruz” dedi.



Ülkede bir ilke imza atilacak

Bin 600 metrekare kapali alani ve 750 metrekare açik terasi bulunan Bilim Merkezi’nde; 11 farkli bilim atölyesi, 1 amfisi, yaklasik 300 deney düzenegi ve özel tasarim galerileri bulunacak. Ayrica egitim salonlari, kimya ve fizik atölyelerinin yapildigi laboratuvarlar, simülasyon cihazlari, gözlem evi ve Bilim Kafe’nin yer aldigi merkezde, çocuklari; bilimsel kamplarin, atölye çalismalarinin, bilimsel sovlarin yapildigi yogun bir içerik bekliyor. Ayni zamanda Türkiye’de bir ilke imza atilarak Bilim Merkezi’nin bahçesinde, 2 bin metrekarelik alana, 44 adet bilimsel üniteler yerlestirilerek Bilim Parki yapiliyor.
Kaynak: İHA