Ukrayna-Rusya Arasinda Savasin Basindan Bu Yana En Büyük Esir Takasi

Ukrayna-Rusya arasinda 24 Subat’ta baslayan savasin basindan bu yana en büyük esir takasi gerçeklesti. Ukrayna, Rusya’dan 19-65 yas arasi 144 askerini teslim aldi.

Ukrayna-Rusya Arasinda Savasin Basindan Bu Yana En Büyük Esir Takasi


Rusya’nin 24 Subat’ta Ukrayna’ya yönelik baslattigi saldirilari devam ederken, iki ülkeden de çok sayida asker esir düstü. Rusya ile Ukrayna arasinda yeni bir esir takasi yapildigi bildirildi.

Ukrayna Savunma Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Rusya-Ukrayna arasinda savasin baslamasindan bu yana en büyük esir takasinin gerçeklestigi belirtilerek, esirler arasinda Azov Taburu’ndan da askerlerin bulundugu ifade edildi. Açiklamada, “Esaret altindaki 144 Ukrayna savunucusu serbest birakildi. Bu tam ölçekli Rus isgalinin basindan bu yana en büyük takas” denildi.

Teslim alinan 144 esirden 95’inin Mariupol kentindeki Azovstal fabrikasinda esir düsenlerden oldugu belirtilen açiklamada, 43’ünün de Azov Taburu’ndan oldugu bilgisi verildi.

Esir takasiyla Rusya’dan teslim alinanlarin 59’unun Ulusal Muhafiz, 58’inin Ukrayna Silahli Kuvvetleri personeli, 17’sinin Sinir Muhafizi, 9’unun bölgesel savunma personeli ve 1’inin polis oldugu aktarildi.

En büyügü 65 en küçügü 19 yasinda

Ukrayna Savunma Bakanligi teslim alinan esirlerle ilgili ek bilgiler vererek, “Serbest birakilanlarin en büyügü 65 en küçügü 19 yasindadir. 23’ü subay, 69’u astsubaydir. Serbest birakilan Ukraynalilarin çogunda atesli silah, sarapnel, patlayici yaralanmalari, yaniklar, kiriklar ve kesik uzun yaralanmali bulunmaktadir. Hepsi uygun acil tibbi müdahale ve psikolojik destek almaktadir. Ukrayna Savunma Bakanligi Savas Esirleri Koordinasyon Karargahi tüm savas esirlerinin geri dönmeleri için çalismalarini sürdürüyor” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA