Taskinlarin Yasandigi Bartin'da Hasta Vatandaslara Helikopterlerle Ulasildi

Bartin’da hafta sonu etkili olmaya baslayan saganak yagislar sonrasinda kentin farkli noktalarinda taskinlar olustu. Ulasimi kesilen bölgelerde saglik sorunu yasayan vatandaslara ise helikopterle ulasildi.

Taskinlarin Yasandigi Bartin'da Hasta Vatandaslara Helikopterlerle Ulasildi
Meteoroloji Genel Müdürlügünün ‘Kirmizi Kod’ uyarisi yaptigi Bartin’da hafta sonunda baslayan kuvvetli saganak yagislar 3 gün boyunca araliklarla etkili oldu. Yagislarla birlikte kent merkezinden geçerek Karadeniz’e dökülen Bartin Irmaginin bazi noktalarinda taskinlar olustu. Kentin farkli noktalarinda da taskinlar nedeniyle ulasimi kesilen bölgelerde yasayan hasta vatandaslarin saglik kuruluslarina sevk edilebilmesi için helikopterlerle çalisma yapildi.

Meteoroloji Genel Müdürlügünün ‘Kirmizi Kod’ uyarisinin ardindan Emniyet Genel Müdürlügü envanterindeki helikopter acil durumlar için Bartin’in Amasra ilçesine konuslandirildi. Saglik ekipleri, taskinlar sonrasinda ulasimi kesilen bölgelerde saglik sorunlari yasayan vatandaslara Emniyet Genel Müdürlügü envanterindeki helikopterle ulasti. UMKE ekiplerince ilk müdahalesi yapilan vatandaslar daha sonra helikopterle saglik kuruluslarina sevk edildi.

AK Parti Grup Baskanvekili ve Bartin Milletvekili Yilmaz Tunç sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimla, “Bartin’da sel taskini nedeniyle ulasimi kesilen bölgelerimizde saglik sorunu yasayan vatandaslarimizi saglik kuruluslarina helikopterle ulastirdik. Her sey bu millet için.” ifadelerini kullanarak Emniyet Genel Müdürlügüne de tesekkür etti.
Kaynak: İHA