Seyir Halindeki 2 TIR'in Karistigi Kazada Faciadan Dönüldü

Eyüpsultan Kuzey Marmara Otoyolu’nda seyir halindeki 2 TIR kaza yapti. TIR’larin kullanilmaz hale geldigi kazada sürücüler yara almadan kurtuldu. Kaza sonrasi yol bir süre trafige kapatilirken, yere saçilan maddeler yol temizlik ekipleri tarafindan temizlendi.

Seyir Halindeki 2 TIR'in Karistigi Kazada Faciadan Dönüldü
Kaza Eyüpsultan Kuzey Marmara Otoyolu Çiftalan mevkii Ankara istikametinde, saat 04.30 siralarinda meydana geldi. Iddiaya göre, Hollanda’dan Irak’a mal sevkiyati yapan Süleyman Sariboga’nin kontrolündeki 38 EJ 105 plakali TIR, sürücüsünün hakimiyetinden çikti. Kontrolden çikan TIR önde seyir halde olan Mehmet Atbas’in kontrolündeki 34 DN 4562 plakali TIR’a arkadan çarpti. Çarpmanin etkisiyle iki TIR da savrulurken Süleyman Sariboga’nin kullandigi TIR’in ön kismi dagildi. Mazot deposu da delinen TIR’in yakiti yola akti. Kazaya karisan diger TIR’daki malzemeler ise yola saçildi. Jandarma ekipleri yolu bir süre kapattiktan sonra ulasimi kontrollü olarak tek seritten sagladi.

Kazaya karisan 2 TIR’da da maddi hasar olusurken, kazada sürücüler sans eseri yara almadan kurtuldu.

Ihbar üzerine olay yerine jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Jandarma ekipleri yolda yeni bir kaza yasanmamasi için güvenlik önlemi aldi. Kaza nedeniyle TIR’lardan yola akan yakit yolu kayganlastirdi. Kayganlasan yol temizlik görevlileri tarafindan yol temizlenirken kaza yapan TIR’lar çekici yardimiyla olay yerinden kaldirildi.

Jandarma kazayla ilgili çalisma baslatti.
Kaynak: İHA