Sakarya Valisi Kaldirim Sel Bölgesinde Açiklamasi 'Bütün Ekiplerimiz Sahada, Çok Ciddi Bir Sikinti Gözükmüyor'

Sakarya’nin Kocaali ilçesinde saganak yagisin ardindan sular altinda kalan mahallelerde incelemelerde bulunan Vali Çetin Oktay Kaldirim, “Bütün ekiplerimiz sahada, gerekli müdahaleler yapiliyor. Çok ciddi bir sikinti gözükmüyor. Cana bir sey gelmedi en önemlisi bu. Uyarilar yapildigi için zaten gerekli evler tahliye edilmisti” dedi.

Sakarya Valisi Kaldirim Sel Bölgesinde Açiklamasi 'Bütün Ekiplerimiz Sahada, Çok Ciddi Bir Sikinti Gözükmüyor'
Sakarya’nin Kocaali ilçesinde saganak yagisla birlikte yükselen dereler su taskinlarina sebep oldu. Demiraçma, Alandere ve Açmabasi Mahallelerinde yollar, tarim arazileri, bazi ev ve is yerlerini su basti. Meteoroloji ekiplerinin uyarilari ile birlikte ekiplerde yasanan taskin öncesinde bölgeye giderek yapilan hazirlik ve alinan tedbirleri degerlendirmisti. Bununla birlikte bölgede riskli görülen birçok ev tahliye edilmisti. Sel öncesinde de bölgede incelemelerde bulunan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim, yasanan taskinlardan en fazla etkilenen Demiraçma ve Alandere Mahalleleri’ne geldi. Ekiplerin önceden tedbirli ve teyakkuzda olduguna deginen Vali Kaldirim, bölgede önemli bir sikintinin olmadigini söyledi.



Sakarya Büyüksehir Belediyesine ait ekipler ise bölgede su baskini yasanan evlerde sularin tahliye islemleri ile sel esnasinda çamur ve balçigin olustugu yollari is makineleriyle temizliyor. Bölgede hazir bulunan AFAD ekipleri de mahsur kalan vatandaslari tahliye islemlerini sürdürüyor. Sel sularindan etkilenen yerlerde çalismalarin gece boyunca devam edecegi ögrenildi.

“Önemli bir sikintimiz yok”

Sel bölgesinde incelemelerde bulunan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim, “Bütün ekiplerimiz sahada, gerekli müdahaleler yapiliyor. Çok ciddi bir sikinti gözükmüyor, önemli bir sikintimiz yok çok sükür. Cana bir sey gelmedi en önemlisi bu. Uyarilar yapildigi için zaten gerekli evler tahliye edilmisti. Mal yönünden de gerekli çalismalar sahada yapiliyor ve devam edecek. Bu aksamki yagislar sonrasinda iki mahallemizde sikinti gözüküyor ama dedigim gibi cana gelen bir sey yok. Öncesinde gerekli uyarilar yapilmisti. AFAD tirimiz, ekiplerimiz ve botlarimiz hepsi buradaydi. Büyüksehir Belediyesi de zaten gerekli görevlendirmeleri yapti. Alandere’de 10, Demiraçma’da da 10’a yakin evimizde su baskinlari oldu ve onlari da ekiplerimiz çözüyor. Vidanjörler, is makineleri sevk edildi. Gece boyu ve yarin çalismalarimiz devam edecek. Tarim arazilerinde de sikinti var mi yok mu diye ekiplerimiz kontrolleri gerçeklestirecek” dedi.

Kaynak: İHA