Kocasinan Belediyesi'ne Ait 3 Adet Tasinmaz Ihale Ile Satildi

Kocasinan Belediyesi, kentsel dönüsüm alani olan Ahievran Mahallesi’nde 2 konut arsasi ile 1 ticaret ve konut arsasi için düzenlenen ihalelerde toplam 189 Milyon Türk Lirasi gelir elde etti. Yapilan yatirimlarla Kocasinan’in daha çok degerlendigini ifade eden Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan’a yatirim yapan herkesin kazançli çiktigini belirtti.

Kocasinan Belediyesi'ne Ait 3 Adet Tasinmaz Ihale Ile Satildi
Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar yönetiminde, meclis salonunda yapilan ihalelere ilgi yogun oldu. Hayirli olsun dilekleriyle ihaleyi açan Baskan Çolakbayrakdar ile katilimcilar arasinda zaman zaman tatli pazarliklarin da yasandigi ihaleler, renkli görüntülere sahne oldu. Encümen huzurunda açik artirma ve kapali teklif usulüyle gerçeklestirilen ihalelerde Ahievran Mahallesi’nde 2 konut arsasi ile 1 ticaret ve konut arsasini, yüzde 20 pesin 12 ay taksit seçenegiyle satisa sunuldu.

Ahievran Mahallesi’nin kentsel dönüsümle yeni yüze kavusacagini ve daha da güzellesecegini vurgulayan Baskan Çolakbayrakdar, “Bölgemizin ve sehrimizin kalkinmasi, Kocasinan’imizin daha da güzellesmesi için gayret gösteriyoruz. Yeni Kocasinan´da mekan sahibi olan vatandaslarimiza hayirli olsun diyorum. Ihalelerden elde ettigimiz gelir daha iyi ve daha kaliteli hizmetler olarak vatandaslarimiza geri dönüyor. Elde edilen her kurus, Kocasinan sakinlerinin yasam kalitesinin artmasina ve ilçenin ayni zamanda ülkemizin ekonomisinin büyümesine de katki saglayacaktir. Burada devam eden kentsel dönüsüm çalismalari çerçevesinde yeni yapilacak konutlarla birlikte hak sahiplerine teslim edip, Ahievran’i yeni yüzüyle Kayseri’mize ve Kocasinan’imiza kazandiracagiz. Çalismalar tamamlandiginda herkesin daha mutlu ve daha huzur içerisinde yasayabilecekleri bir Kocasinan’i insa edecegiz” ifadelerine yer verdi.

Kocasinan Belediyesi, ihalelerde toplam 189 Milyon Türk Lirasi gelir elde etti. Ayrica Kocasinan Belediyesi’ne ait Ahievran’daki 1 adet konut arsasi satisi ise iki hafta içerisinde sonuçlandirilmak üzere pazarliga birakildi.
Kaynak: İHA