Çankiri Valisi Ayaz, Muhtarlarla Bir Araya Geldi, Sel Riskine Karsi Uyardi

Çankiri Valisi Abdullah Ayaz, muhtarlar ile birlikte her ay düzenlenen toplantida bir araya geldi. Vali Ayaz , son zamanlarda artan yagislara dikkat çekerek muhtarlarin kendi bölgelerinde tedbirli olmalarini ve halki her türlü olumsuzluga karsi uyarmalarini istedi.

Çankiri Valisi Ayaz, Muhtarlarla Bir Araya Geldi, Sel Riskine Karsi Uyardi
Çankiri Valisi Abdullah Ayaz tarafindan her ay bir ilçede gerçeklestirilen Muhtarlar Toplantisi bu ay Kursunlu ilçesinde gerçeklestirildi.

Toplantida muhtarlara hitap eden Vali Abdullah Ayaz, son zamanlarda artan yagislara dikkat çekerek muhtarlarin kendi bölgelerinde tedbirli olmalarini ve halki her türlü olumsuzluga karsi uyarmalarini istedi. Vali Abdullah Ayaz, yagislarin Çankiri’da bir süre daha devam edecegini söyledi.

Vali Ayaz, “Vatandaslarimiz mümkün oldugunca hareketli olmamali, dere yataklarindan uzak durmali ve açik arazide yildirima karsi dikkatli olmali. Birkaç gün sonra havalarin mevsim normallerine dönmesini bekliyoruz” dedi.



“Korona virüs belirtisi görülen vatandaslarimiz saglik kurumlarina basvursunlar”

Korona virüsün bir süredir gündemde olmadigini ifade eden Vali Ayaz, korona virüs belirtisi olan vatandaslarin saglik kurumlarina yönlendirilerek asilarini yaptirmalarini istedigi konusmasinda, “Korona virüs bir süre gündemimizde degil, ancak yine de belirti gösteren vatandaslarimiz varsa mutlaka salik kurumlarina basvursunlar. Asi olmayan vatandaslarimiz da asilarini gecikmeden yaptirmali” dedi.

Özellikle yaz aylarinda ortaya çikan Kirim Kongo Kanamali Atesi (KKKA) hastaliginin ilimizde çok sayida vaka ile yeniden ortaya çiktigini dile getiren Vali Ayaz sunlari söyledi:

“Su anda ilimizde 9 kisi Kirim Kongo Kanamali Atesi hastaligindan hastanelerde tedavi altinda. Bu hastalikla ilgili vatandaslarimizin çok dikkatli olmasi gerekiyor. Böyle bir kene vakasiyla karsilasildiginda vatandaslarimizin keneyi çikarmakla ugrasmayip derhal bir saglik kurulusuna basvurmasi gerekiyor. Bu yil bir önceki yillara göre çok fazla kene vakasi var. Maalesef bir gencimizi de bu hastaliktan kaybettik. Bu hastalikta zamaninda müdahale ile tedavi mümkün.”

Vali Abdullah Ayaz açiklamalarinin ardindan muhtarlarin sorularini cevaplandirarak taleplerini dinledi.

Vali Ayaz baskanligindaki toplantiya Vali Yardimcisi Hamdi Bolat, Kursunlu Kaymakami Ilyas Öztürk, Kursunlu Belediye Baskani Sakir Kaymak, Il Emniyet Müdürü Yilmaz Delen, Il Jandarma Komutani J. Alb. Yusuf Mutlu Genç, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Hasan Yildiz, ilgili daire amirleri ile köy ve mahalle muhtarlari katildi.

Kaynak: İHA