Karaman'da Bisküvi Fabrikasinda Yangin Çikti, 10 Isçi Dumandan Etkilendi

Karaman’da bir bisküvi fabrikasinda çikan yangin itfaiye ekiplerinin 2 saatlik çalismasi sonucu söndürülürken, dumandan etkilenen 10 isçiden 6’si hastaneye kaldirildi.

Karaman'da Bisküvi Fabrikasinda Yangin Çikti, 10 Isçi Dumandan Etkilendi
Yangin, gece saat 01.30 siralarinda Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan bir bisküvi fabrikasinda çikti. Edinilen bilgiye göre, fabrikanin kek ve hamur bölümünde henüz bilinmeyen bir nedenle biranda yangin çikti. Yangina ilk müdahaleyi fabrikada gece vardiyasinda çalisan isçiler yaparken, ihbar üzerine bölgeye OSB ve Karaman Belediyesi itfaiye ekipleri, emniyete ait 2 TOMA ve Orman Isletme Müdürlügüne ait arozözler sevk edildi. Yanginin duyulmasinin ardindan Karaman Belediye Baskani Savas Kalayci, Il Emniyet Müdürü Ayhan Tas ve Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baskani Ali Kemal Boynukalin da yangin çikan fabrikaya gelerek söndürme çalismalarini takip etti.

Ekiplerin 2 saatlik çalismasinin ardindan yangin tamamen kontrol altina alinarak söndürüldü. Yangin söndürme çalismalarinda dumandan etkilenen 10 fabrika isçisinden 6’si kaldirildiklari Karaman Egitim ve Arastirma Hastanesinde tedavi altina alinirken, 4’ünede fabrika bahçesinde bekleyen ambulanslarda müdahale edildi. Dumandan etkilenen isçilerin saglik durumlarinin iyi oldugu ögrenilirken, yanginin çikisiyla ilgili inceleme ve sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA