Sultangazi'de Hafriyat Kamyonlarinin Sebep Oldugu Trafik Sorunu Tarihe Karisti

Sultangazi’deki tas ocaklarina gelis ve gidislerde sehir içi yollari kullanan hafriyat kamyonlari, trafikte yogunluga sebep olarak sürücülere ve yayalara zor anlar yasatiyordu. Sultangazi Belediyesi, Ulastirma ve Altyapi Bakanligi ile Istanbul Emniyet Müdürlügü isbirliginde bu sorunu çözüme kavusturdu. Bugünden itibaren sehir içine girisleri yasaklanan kamyonlar, artik Kuzey Marmara Otoyolu’nu kullanacaklar.

Sultangazi'de Hafriyat Kamyonlarinin Sebep Oldugu Trafik Sorunu Tarihe Karisti
Sultangazi’yi ulasimda ileriye tasiyacak projeleri bir bir hayata geçiren Sultangazi Belediyesi, mevcut sorunlarin çözümü için de yogun çalismalar gerçeklestiriyor. Bu çalismalarin sonucunda Sultangazi’deki en önemli ulasim problemlerinden biri daha çözüme kavustu. Sultangazi’deki tas ocaklarina gelis ve gidislerde, özellikle Habipler, Malkoçoglu ve Cebeci Mahallelerinde ciddi trafik ve toz sorunlarina sebep olan hafriyat kamyonlari, Sultangazi Belediyesi’nin girisimleriyle Kuzey Marmara Otoyolu’na yönlendirildi. Kamyonlarin sehir içine girislerinin de yasaklanmasiyla hem trafik rahat bir nefes aldi hem de toz yogunlugu önemli oranda azaldi.

Tas ocaklarinda faaliyet gösteren hafriyat kamyonlarinin Sultangazi’den geçislerini önlemek amaciyla Kuzey Marmara Otoyolu’na yeni baglanti yollari olusturuldu. Kamyonlarin bu baglantilar ile Kuzey Marmara Otoyolu’nu kullanmalari saglanirken Sultangazi’den geçisleri de yasaklandi. Bu yasak dogrultusunda, Sultangazi Belediyesi Zabita ekipleriyle Sultangazi Ilçe Emniyet Müdürlügü’ne bagli polis ekipleri, ilçedeki birçok noktada denetimler gerçeklestiriyor.

Ekipler öncelikle Habipler Mahallesi’ndeki Sultangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakimevi’nin alt tarafinda bulunan tas ocaklari giris-çikis güzergâhini denetliyor. Kamyonlarin önceden tas ocaklarina giris ve çikislarda kullandiklari bu nokta, yerini Güzelpinar mevkiindeki Kuzey Marmara Otoyolu baglantisina birakti. Malkoçoglu Mahallesi’ne yönelen Mahmutbey Yolu girisi ile ayni yolun devamindaki Eski Edirne Asfalti kesisim güzergâhi, ekipler tarafindan denetlenen diger iki bölgeyi olusturuyor. Atatürk Bulvari da dâhil olmak üzere diger birçok noktada gerçeklestirilen denetimlerle beraber, kamyonlarin sehir içi ulasim güzergâhlarini kullanmasinin kesin bir sekilde önüne geçiliyor.

Sultangazi’deki önemli bir sorunun daha tarihe karistigini belirten Sultangazi Belediye Baskani Abdurrahman Dursun, “Heyecan verici bir müjdeyi vermenin mutlulugunu yasiyoruz. Sultangazimizin ciddi bir sorunu olan, tas ocaklarinda faaliyet gösteren hafriyat kamyonlarinin sebep oldugu trafik yogunlugu meselesini, 27 Haziran 2022 Pazartesi itibariyle çözüme kavusturduk. Tas ocaklarina gelip giden kamyonlar, artik Kuzey Marmara Otoyolu’nu kullanacaklar. Basta Habipler, Malkoçoglu ve Cebeci mahallelerimizde bulunan sehir içi ulasim güzergâhlarini artik kullanamayacaklar. Bu güzergâhlarin kullanilmasi halinde ciddi yaptirimlar uygulayacagiz. Hafriyat kamyonlarinin Kuzey Marmara Otoyolu’na baglanan alternatif güzergâhlari hazir; bundan sonra sehir içini kullanmayacaklar. Sultangazi’mize hayirli ugurlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA