BBP'li Sari'dan Orman Yakanlara Idam Talebi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskan Yardimcisi Ahmet Tarik Sari, “teröriste, tecavüze edip öldüren kisiye nasil idam istiyorsak orman yakanlarda idam edilmeli” dedi.

BBP'li Sari'dan Orman Yakanlara Idam Talebi


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Marmaris yanginin çikardigini itiraf eden kisi için "Cezasi idam olmali" sözlerine destek veren Sari, “Biz bu sapik cani katillerin ve teröristlerin mutlaka isledikleri hunharca suçlarin cezasiz kalmamasini ve cezanin da idam olmasi gerektigini düsünüyoruz. Biz bir Hollanda degiliz. Biz bir Isviçre degiliz. Biz bir Müslüman Türk milletiyiz. Bizim inancimizda da bunun yeri var kültürümüzde de yeri var. Bati ne diyor ona da bakacak degiliz" diye konustu.



Idam cezasini iki suç için istediklerini ancak bu cezanin üçe çikti ifade eden Sari, "Simdi biz bunu söyledigimiz zaman diyorlar ki BBP idam cezasi istiyor. Evet istiyoruz. Lakin biz idam cezasini her suç için talep etmiyoruz. Biz bunun anayasa teklifini de hazirlayip verdik. Iki suç için istiyoruz. Bir iste bu tür çocuklarimizi, kizlarimizi, kadinlarimizi kaçirip tecavüz edip ya da hunharca öldüren sapiklar için iki bizzat kursunu sikarak ya da bombayi patlatarak askerimizi, polisimizi, ögretmenimizi, sivilimizi sehit eden teröristler için istiyoruz. Vatandasimizin kahir ekseriyetinin ki; biz sandik koyup bunun referandumunu da yaptik. Halkimizin yüzde 90’inin üzerindeki büyük çogunluk bu iki suç için idam cezasinin geri getirilmesini istiyor. Biz bu sapik cani katillerin ve teröristlerin mutlaka isledikleri hunharca suçlarin cezasiz kalmamasini ve cezanin da idam olmasi gerektigini düsünüyoruz. Simdi de bu ormanlarimizi yakip küle çevirenler içinde idam istiyoruz. Binlerce hektar ormanimiz yanmistir ve yanmaya devam etmektedir. Yani bunun cezasi 3-5 sene yatip çikmak olmamalidir. Çok agir cezalar getirilmelidir. Ormanlar yok edilmistir. O ormanlarin içinde binlerce, yüzbinlerce hayvan hayatini kaybetmistir. Yani disarida Türkiye’nin, bir taraftan terörle bir taraftan orman yanginlariyla bir taraftan pandemiyle mücadele eden bir ülke oldugu görüntüsü verilerek ekonomik olarak daha zor bir süreç yasamasi arzu edilmektedir. Bunlara firsat verilmemelidir" seklide konustu:
Kaynak: İHA