'Bandirma Il Olsun' Konulu Toplanti

Balikesir’in Bandirma ilçesinde belediye, esnaf odalariyla “Bandirma Il Olsun” konulu toplanti düzenledi.

'Bandirma Il Olsun' Konulu Toplanti
Bandirma Belediye Baskani Tolga Tosun, bugün esnaf oda baskanlari, meslek oda baskanlari, siyasi partilerin baskanlari ve Kent Konseyi Baskaninin katilimi ile "Bandirma Il Olsun" konulu bir toplanti düzenledi.

Bandirma Belediyesi toplanti salonunda düzenlenen toplantida konusan Baskan Tolga Tosun, Bandirma’nin tasidigi potansiyelden dolayi il olacak ilçelerin içerisinde birinci sirayi almasi gerektigini vurguladi. Jeopolitik yapisindan, kentin dinamiklerinden ve tasidigi özelliklerinden dolayi Bandirma’nin il olmayi hak ettigini ifade eden Baskan Tolga Tosun, "Bandirma’nin bu gecikmis hakkini almak için Bandirma’mizin bütün bilesenleri bir araya gelerek hareket etmeliyiz. Dolayisiyla sizlerin düsünce ve katkilarini her zaman oldugu gibi çok önemsiyorum. Bulusma noktamiz, ortak paydamiz Bandirma. Bandirma cografi konumuyla, ulasim kosullariyla, sanayisi ve tarimiyla, üniversitesiyle, ki ülkemizde üniversitesi olan üç ilçeden biriyiz, sosyo-ekonomik yapisiyla, sportif anlamdaki basarisiyla, ekonomik anlamda katki yüzdeligiyle ve elbette nüfusu ve vizyonuyla, kendi bölgesinde bulunan ilçelere de agabeylik görevini yillardir yapiyor olmasiyla aslinda il olmayi zaten hak ettigi konusunda Bandirma ailesini olusturan sizlerle hem fikir olarak ayni amaç dogrultusunda hareket edebiliyor olmak gerçekten çok degerli. Bandirma ailesini, Bandirma ruhunu, ortak akli içsellestirmis olan siz degerli esnaf oda baskanlariyla, meslek oda baskanlariyla, siyasi partilerimizin baskanlariyla ve Kent Konseyi Baskanimizin da katilimiyla ’Bandirma Il Olsun’ toplantimizi belediyemizde gerçeklestiriyor olmaktan dolayi heyecanli ve mutluyum. Diliyorum ki bu güzel görevi üstlendigimiz gibi basarmak da bizlere nasip olsun" dedi.



“Hepimizin ortak paydasi olan güzel Bandirma’miz için bir araya geldik”

Toplanti sonrasi açiklama yapan Baskan Tolga Tosun, "Hepimizin ortak paydasi olan güzel Bandirma’miz için bir araya geldik. Tüm katilimcilar, yani ailemizin üyeleri konu hakkinda düsünce ve görüslerini bildirdiler. Bandirma’mizin il olmayi hak ettigini, Bandirma ailesi olarak tek yumruk oldugumuzu ve herkesin üzerine düsen görevi severek yapacagini defalarca ifade ettiler. Ayrica herkes toplantinin neticesinde görev elbisesini giyerek toplantidan ayrildi. Çünkü Bandirma ilçe olmanin zaten disina çikti. Bandirma’mizin yasadigi sikintilar, ilçe sinirlarinin disina çikmis, il olmasi gereken bir sehir olmasindan kaynaklaniyor, ki bunu birçok platformda defalarca dile getirdik. Gereken her sey yapilacak. Biz il olmayi istiyoruz. Toplantiya katilan ve katki sunan, görev üstlenen ve Bandirma’miza fayda saglayacak her olusumda bizleri yalniz birakmayan, destek veren tüm baskanlarima, ayrica çok degerli hemserilerime tesekkür ediyorum" dedi.

Geçmisten kazanilan tecrübelerle hareket edilerek, ortak amaç dogrultusunda Belediye Baskani Tolga Tosun liderliginde sürecin yönetilmesi karari verildi.

Katilimcilar, belediye baskaniyla birlikte her türlü göreve hazir olduklarini ifade ettiler. Bütün sartlari zorlayarak gidilmesi gereken her yere gidilmesi gerektigini ve herkesin desteginin alinmasinin önemini belirten yetkililer, Bandirma’nin çoktan il olmasi gerektigini ifade ettiler.
Kaynak: İHA