Yesilay Dünya Uyusturucu Ile Mücadele Günü'nde Ailelere Çagrida Bulundu

Yesilay, 26 Haziran Uyusturucu Kullanimi ve Kaçakçiligi ile Mücadele Günü’nde yaptigi açiklamada uyusturucu madde kullanmaya baslama açisindan; 15-24 yas döneminin en riskli grup oldugunu hatirlatarak ailelere çocuklariyla daha yakin olmalari için çagrida bulundu.

Yesilay Dünya Uyusturucu Ile Mücadele Günü'nde Ailelere Çagrida Bulundu
Yapilan arastirmalar uyusturucu madde kullaniminin baslica sebeplerinin egitim seviyesi ve sorunlu aile yapisi oldugunu gösterirken; merak, özenti, kendini ispat etme, aile sevgisinden yoksun olma, boslukta olma gibi durumlar da özellikle gençleri uyusturucuya itiyor. Verilere göre uyusturucunun ilk temini yüzde 78 oraninda " bir arkadas veya yakin çevre" tarafindan saglaniyor. Ailelerin çocuklariyla yakindan ilgilenmesi gerektigini belirten Yesilay Erzurum Sube Baskani Mevlüt Dogan sunlari söyledi :

"Yesilay olarak, ulusal ve yerel ölçekte önleme çalismalarimiza devam ederken bagimliliklarla mücadele konusunda aileleri de bilinçlendirmek için projeler gelistiriyoruz. Çünkü bagimliliktan uzak ve saglikli yasam aliskanliklarina sahip nesiller için aile ile yakin çevrenin etkisinin çok büyük oldugunu biliyoruz. Ailelerin çocuklariyla ilgili olmasi kadar bagimliliklar hakkinda bilgi sahibi olmasi ve çözüm yöntemlerinden haberdar olmasi da hayat kurtarir derecede önem tasiyor. 81 ilimizde ve Kibris’ta toplam 105 Yesilay Danismanlik Merkezimizle(YEDAM) bagimli bireyler ile ailelerine ücretsiz psikolojik ve sosyal destek veriyoruz. 26 Haziran Uyusturucu ile Mücadele Günü vesilesiyle destege ihtiyaci olan tüm vatandaslarimizi YEDAM’in tamami bagimlilik alaninda uzman psikologlardan olusan ekibiyle iletisim kurmaya davet ediyoruz. Bagimliligindan kurtulmak isteyenler yedam.org.tr web sitesinden ayrintili bilgiye erisebiliyor ve YEDAM’lara 115 YEDAM Danisma Hatti üzerinden ulasarak uzman psikologlardan ücretsiz hizmet alabiliyor. Yesilay, 26 Haziran Uyusturucu Kullanimi ve Kaçakçiligi ile Mücadele Günü çerçevesinde; gençlere bagimliliktan uzak bir yasam çagrisi yaptigi "Bagimsiz Gençlik" kampanya filmine de atifta bulunuyor. Türkiye’nin birçok sehrinde sokak duvarlarina "Hiçbir madde beni sagligim kadar mutlu edemez" yazili sloganla bagimlilik konusuna dikkat çekmeyi hedefliyor.”
Kaynak: İHA