Yenimahalle Belediye Baskani Yasar, AHID Genel Kuruluna Katildi

Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar, Ankaralilar Dernegi’nin (AHID) 16. Olagan Genel Kuruluna katildi.

Yenimahalle Belediye Baskani Yasar, AHID Genel Kuruluna Katildi
AHID Genel Merkezi’nde yapilan genel kurula Yasar’in yani sira milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye baskanlari, sivil toplum kuruluslari ve çok sayida baskentli katildi.

AHID Genel Baskani Hilmi Yaman’in oy birligi ile yeniden genel baskanliga seçildigi genel kurulda katilimcilara seslenen Yenimahalle Belediye Baskani Yasar, “Ankara Cumhuriyetimizin baskentidir. Baskentler ülkelerin simgesidir ve ülkeleri baskentler temsil eder. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettigi baskentimizi korumak ve gelistirmek Türkiye’de yasayan her yurttasin görevidir. Cumhuriyetimizin kurulusundan sonra Ankara çok büyük gelisme kaydetti.

Ama daha eksikliklerimiz ve yapacaklarimiz var. Ilçelerimizdeki göçü önlememiz gerekiyor” dedi.



“Fuar alaninin bir an önce yapilmasi gerekiyor”

Ankara’nin artik bürokrat kenti olmadigini söyleyen Yasar, “Ankara artik bir sanayi, ticaret kenti konumundadir. Ticaretin, sanayinin ve turizmin gelismesi için el birligiyle çalismak zorundayiz. Ankara’daki ilçelerin turizmle büyümesi için sivil toplum kuruluslari ile ortak akilla çalisarak projeler

üretmek zorundayiz. Ankara çevresiyle, dogasiyla, insaniyla güzel bir kent. Yasamak güzel Ankara’da. Ankara’nin öncelikle bir fuar alanina ihtiyaci var. Fuar alaninin bir an önce yapilmasi için siyasetçiler ve STK’lar basta olmak üzere hepimize büyük görev düsüyor. Ticaretin gelisimi için en kisa sürede Ankara’ya fuar alaninin kazandirilmasi gerekiyor. Bugüne kadar Ankara’ya hizmet eden herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA