Vatandaslar Zonguldak, Bartin Ve Karabük'te Sel Ve Su Taskinlarina Karsi Uyariliyor

Zonguldak-Bartin ve Karabük’te etkili olmasi beklenen çok kuvvetli yagis sebebiyle olusturulan kriz merkezlerinden sel ve su taskinlarina karsi uyarilar sürüyor.

Vatandaslar Zonguldak, Bartin Ve Karabük'te Sel Ve Su Taskinlarina Karsi Uyariliyor
Meteoroloji Genel Müdürlügü Zonguldak, Bartin ve Karabük’ün yer aldigi Bati Karadeniz Bölgesi’nde çok kuvvetli yagis uyarisinda bulundu. Uyarilarin ardindan Bartin güne çok kuvvetli yagislarla uyandi. Kentin birçok noktasinda su baskinlari yasandi. Ev ve isyerlerini su basti, ulasim su baskinlari nedeniyle güçlükle saglandi. Öte yandan üç ilde de kriz merkezleri olusturuldu. Kirmizi uyarinin verildigi üç ilde sel ve su taskinlarina karsi vatandaslarin duyarli olmasi konusunda vatandaslar sosyal medya hesaplari basta olmak üzere tüm iletisim aglarindan uyariliyor.

Bartin Valiligi, "Vatandaslarimizin dikkatli ve tedbirli olmalarini önemli rica ederiz"

Bartin Valiligince yapilan açiklamada Bati Karadeniz’de halen kuvvetli olarak devam eden saganak yagislarin bu gece saatlerinden itibaren etkisini artirarak 27 Haziran Pazartesi günü gece saatlerine kadar devam etmesi beklendigi belirtildi. Yapilan açiklamada, "Bati Karadeniz geneli çok kuvvetli (51-75 kg/m2/12 saat), Bartin, Karabük, Zonguldak, Düzce ve Kastamonu çevreleri ile Sinop’un iç ve batisinda yer yer siddetli (76-100 kg/m2/12 saat), Bartin il geneli ile Kastamonu’nun kuzeyi, Karabük’ün kuzey ve batisi, Sinop’un batisi, Zonguldak’in iç kesimleri ile Düzce’nin batisinda yer yer asiri (100 kg/m2/12 saat) olmasi beklendiginden vatandaslarimizin meydana gelebilecek ani sel, su baskin, heyelan, yagis aninda dikkatli ve tedbirli olmalarini önemle rica ederiz" ifadelerine yer verildi.

Karabük Valiligi’nden yapilan açiklamada da "Bölgemizde halen yerel kuvvetli olarak devam eden saganak yagislarin bu gece (Pazar) saatlerinden itibaren yarin gece (Pazartesi) saatlerine kadar, etkisini artirmasi beklendiginden vatandaslarimizin dere kenarlarina inmemesi heyelan riski tasiyan bölgelere yaklasilmamasi ve ayrica tehlike arz eden yapilardan uzak durmasi ani sel su baskini heyelan yagis aninda rüzgar ve ulasimda aksamalara karsi dikkatli ve tedbirli olmasi gerekmektedir" denildi.

En yüksek yagis Bartin’da

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlügü gerçeklesen toplam yagislarin istatistiklerine yer verdi. 25 Haziran günü gerçeklestirilen toplam yagis rekorunu metrekareye 98,1 kg olarak Bartin Merkez ilçesi kirdi. 70,2 kg ile de Kozcagiz beldesinde en çok yagis gerçeklesti. Bu istatistikleri Arit beldesi ile Ulus ilçesi takip etti. 26 Haziran tarihli toplam en çok yagis miktari da yine Bartin’da kaydedildi. Metrekareye 83,1 kg yagisin düstügü Hasankadi köyünü Kastamonu ve Karabük takip etti.
Kaynak: İHA