Uluslararasi Ögrenci Mezuniyet Töreni, Mücedili Konaginda Gerçeklesti

2022 yili uluslararasi ögrenci mezuniyet töreni, Mücedili Konaginda gerçeklesti.

Uluslararasi Ögrenci Mezuniyet Töreni, Mücedili  Konaginda Gerçeklesti
"Kuslar Silaya Dönüyor" temasiyla gerçeklestirilen programa, 2022 yilinda ilimizdeki üniversitelerden mezun olan uluslararasi misafir ögrenciler ve sinirli sayida davet edilen kurum temsilcileri ve gönüllüler katildi.

Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan program, açilis ve selamlama konusmalarinin ardindan misafir ögrenci temsilcilerinin duygu ve düsüncelerini dinleyicilerle paylasip mezun olmanin sevincini, ikinci vatanlari gibi hissettikleri Türkiye’den ayrilacak olmanin hüznünü yasadiklarini ifade ettiler. Dernek faaliyetlerinin sunuldugu video gösterisi ve eski mezunlarin videolu mesajlari geceye damga vurdu.

Mezuniyet programinda konusma yapan Erzurum Uluslararasi Ögrenci Dernegi Baskani Ergün Halis, "Biz Bir Milletiz sloganiyla yola çiktigimiz dernek faaliyetlerinde bugün üniversitelerimizden 19 ülkeden 51 Uluslararasi ögrenci mezun oldu. Uluslararasi ögrencilere gönül kapilarini açan ensar-mühacir kardesligini yasatmaya çalisan Erzurum Uluslararasi Ögrenci Dernegi olarak ilimizde 8. Uluslararasi Ögrenci Mezuniyet programi düzenledik. Dünyanin dört bir tarafindan bizlere misafir olarak gelen kardeslerimizden kendi ülkeleri, ülkemiz ve insanlik için birer umut olmalarini istiyoruz ve buna inaniyoruz. Sizleri misafir ve birer elçi olarak görüyoruz. Türkiye ve kendi ülkeleriniz arasinda her biriniz birer köprü olacaksiniz bu köprüler ne kadar güçlü olursa toplumlarimizin arasindaki baglarda o kadar kuvvetli olur. Birlik olmanin yolu da buradan geçiyor. Bununla birlikte burada aldiginiz egitimlerle kendinizi iyi yetistirmis bir sekilde ülkenize dönüyorsunuz. Renklerin, dillerin ve kültürlerin zenginligimiz oldugunu gelecegin yönetici ve ilim adamlarina evrensel degerleri kazandirma kendini ve kültürünün ifade etmenin yani sira ülkemiz kültür ve degerlerini de tanitarak kültürlerarasi iletisimi saglamak önemli bir husustur. Sizler gönüllü medeniyet elçileri umut ediyoruz ki Türkiye ikinci vataniniz Erzurum’da ikinci sehrinizdir. Hepinizi yürekten kucakliyor sevgi ile selamliyorum. Mezuniyet programimiza katilarak bizleri yalniz birakmayan degerli büyüklerimize misafirlerimize ve siz ögrencilerimize tesekkür ederim" dedi.

Dua, hediyelerin takdimi ve toplu hatira fotograflari ile program sona erdi.

Programa Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Baskani Mahmut Uçar, Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardimcisi Mustafa Sözbilir, Atatürk Üniversitesi Dis Iliskiler Koordinatörü Taskin Öztas, Erzurum Büyüksehir Belediyesi Daire Baskanlari Kizilay Baskani Hüseyin Bozhalil, Erzurum Kalkinma Vakfi Baskani Erdal Güzel, tüm kamu ve sivil toplum kuruluslari temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA