Türkiye'nin En Zehirli Yilani Tunceli'de Görüntülendi

Tunceli’nin Çemisgezek ilçesinde, Türkiye’nin en ölümcül yilani olarak bilinen ve nesli tükenmekte olan koca engerek yilani görüntülendi.

Türkiye'nin En Zehirli Yilani Tunceli'de Görüntülendi
Tek isiriginin bile insani öldürmeye yettigi bilinen koca engerek, Dogu ve Güneydogu Anadolu’da, Dogu Akdeniz Bölgesinde habitatin uygun oldugu alanlarda yasiyor. Nesli tükenmekte olan bu sürüngenler, yüksekligi bin 500 metreye kadar alanlarda barinabiliyor. Simdiye kadar çok nadir görülen koca engerek, Çemisgezek’e bagli Erkalkan köyünde görüldü.

Agacin üzerinde görülen yilan Tulgay Dashan, tarafindan cep telefonu ile kayit altina alindi.

Zehirli bir tür oldugunu bildigi halde, yilana zarar vermeden sadece videosunu çekmek ve izlemekle yetinen Tulgay Dashan, "Ben Istanbul’da yasiyorum. Yaz aylarinda firsat buldukça köyüm olan Erkalkan’a tatil için geliyorum. Köyümüze her geldigimde arkadaslarimla doga yürüyüsü yapariz. Dogada yürürken bir agacin üzerinde hareketlilik fark ettim. Yaklasinca nesli tükenme tehlikesi olan koca engerek yilani oldugunu görünce bir müddet izledim ve kisa videosunu çektikten sonra uzaklastim. Bu tür yilanlardan bu yil bölgemizde çok gören var. Hayatin dogal dengesi. Zehirli de olsa zehirsiz de olsa zarar vermemek lazim" dedi.

Kaynak: İHA