Sorgun, Halk Kütüphanesi Için Gün Sayiyor

Yozgat’in Sorgun ilçesinde yapimi devam eden ve Belediye Baskani Mustafa Erkut Ekinci’nin projesini bizzat çizdigi halk kütüphanesi, çok amaçli kültür ve egitim mekani olarak ilçe halkina hizmet verecek.

Sorgun, Halk Kütüphanesi Için Gün Sayiyor
Kültür ve Turizm Bakanligi destegi ile Sorgun Belediyesince ilçeye yaptirilacak olan halk kütüphanesi insaati hizla yükseliyor. En kisa sürede tamamlanmasi planlanan kütüphanenin çok amaçli kültür, sosyal ve egitim mekani olarak 7’den 70’e ilçe halkinin hizmetine sunulacagini belirten Sorgun Belediye Baskani Mustafa Erkut Ekinci, kütüphanenin ayrintilari ve mimari özellikleri ile ilçe tarihinde önemli bir yer edinecegini söyledi.



Kütüphane insaatinin hizla yükseldigini ifade eden Baskan Ekinci, “Kültür ve Turizm Bakanligi ile ortak yürüttügümüz Halk Kütüphanesi projemiz, her yastan vatandaslarimizin bilgi ihtiyacini karsilayacak düzeyde teknik ve alt yapi donanimina sahip olacak. Kütüphanemiz hem mimari açidan hem de kullanislilik bakimindan ilçe halkimizin tüm ihtiyaçlarini karsilayacak niteliktedir. Ögrencilerimizi, gelecegimiz olan çocuklarimizi önemsiyoruz. Onlari kitaplarin dünyasinda kaybolmaya, sosyal alanlarda fikir alisverisi yapmaya, dijital projelerini hayata geçirmelerini saglamaya az bir zaman kaldi. Sorgun tarihinde önemli bir yere sahip halk kütüphanemizi vatandaslarimizin hizmetine sunmak için büyük heyecan duyuyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA