SBB Baskani Demir Açiklamasi 'Saathane, Tarihi Ve Ticari Yapisiyla Gerçek Kimligine Kavusmus Olacak'

Samsun Büyüksehir Belediyesi(SBB) tarafindan kentin kültürel miraslarinin yer aldigi Saathane Meydani konseptine uygun iki katli konak insa edilecek. SBB Baskani Mustafa Demir, “Çalismalar tamamlandiginda Saathane, tarihi ve ticari yapisiyla gerçek kimligine kavusmus olacak” dedi.

SBB Baskani Demir Açiklamasi 'Saathane, Tarihi Ve Ticari Yapisiyla Gerçek Kimligine Kavusmus Olacak'
Samsun’u tarihi ve kültürel geçmisiyle yeniden bulusturduklarini ifade eden Baskan Demir, “Saathane Meydani, Samsun’un ana unsurlarindan biri. Meydanin tarihi fonksiyonunu geri kazandirmak, turizm ve ticareti yeniden canlandirmak ve Samsun’un degerini gün yüzüne çikarmak temel hedefimizdir. Gerçekten de suan alandaki çalismalarimiz çok güzel ilerliyor. Bu yil sonunda baslattigimiz çalismalarimizi tamamlamayi planliyoruz. O nedenle oradaki projeyi çok önemsedik. Büyük Cami’nin oradaki bloklari ve çay ocaklarinin bulundugu bölgeyi de 2.etapa dahil ettik. Orada da kamulastirma görüsmeleri devam ediyor. Dolayisiyla tüm bu çalismalar tamamlandiginda Saathane, tarihi ve ticari yapisiyla gerçek kimligine kavusmus olacak" diye konustu.

Meydanin tarihi kimligini ve estetik konseptini, insa edecekleri Sümbül Konagi Projesi ile tamamlayacaklarini söyleyen Baskan Mustafa Demir, “Belediye kavsagimizin kösesinde daha önce imar izni verilerek yüksek katli bina yapilmis. Biz ne yaptik, orayi kamulastirarak kaldirdik. Simdi oranin yerine Saathane Meydani’nin misyonunu tamamlayici nitelikte Sümbül Konagi yapacagiz. Projenin tasarimini bitirdik ve bu yil içinde insasina baslayacagiz. Tashan ile Atatürk Bulvari arasindaki o alana çok güzel tarihi bir konak insa edecegiz. Kafeterya olarak isletilecek konagi, insallah halkimizin hizmetine sunacagiz” ifadelerini kullandi.

Saathane Meydani Projesinde yapilacak iki katli konak, Tashan’in saçak seviyesini geçmeyecek yükseklikte olacak. Toplam 532 metrekare büyüklügündeki kafeterya, kentin geleneksel mimari özelliklerini yansitacak.
Kaynak: İHA