Milletvekili Tutdere'den Zamlarla Ilgili Açiklama

TBMM Baskanlik Divani Üyesi ve CHP Adiyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, TBMM Genel Kurulu’nda yaptigi konusmasinda akaryakita yapilan zamlardan dolayi zor günlerin yasadigini söyledi.

Milletvekili Tutdere'den Zamlarla Ilgili Açiklama
Milletvekili Tutdere, yapilan zamlardan dolayi en büyük gider kalemi akaryakit olan sektörlerin ayakta kalmak için büyük bir mücadele verdiginin altini çizdi.

Akaryakita yapilan zamlardan dolayi vatandaslarin araçlarina binemez hale geldigini ifade eden Milletvekili Tutdere, “Enflasyon ve hayat pahaliligi karsisinda parasi pul olan vatandaslarimiz, 30 lirayi geçen mazot, 30 liraya dayanan benzin fiyatlari karsisinda arabalarina binemez hale geldiler. Otobüsçüler, nakliyeciler, servisçiler, sürücü kurslari basta olmak üzere, en büyük gider kalemi akaryakit olan sektörlerimiz ayakta kalmak için büyük bir mücadele veriyorlar. Vatandaslarimiz artan otobüs bilet fiyatlari nedeniyle seyahat edemez hAle geldiler. Zamlardan nasibini alan sektörlerden birisi de sürücü kurslari. Araba, egitmen giderleri, is yeri kirasi, araç sigorta bedellerinin yaninda artan akaryakit fiyatlari sürücü kurslarini Türkiye genelinde iflas eder hale getirmistir. Iktidara çagri yapiyorum, vatandasin zamlariniza dayanacak gücü kalmadi. Ya sandigi getirin ya da bu milletin yakasindan elinizi çekin” diye konustu.

Kaynak: İHA