Meram'da Gençler Bisiklet Parkuruna Kavustu

Konya’nin merkez Meram Ilçe Belediyesinin, Berlika Parki’na kazandirdigi bisiklet ve kaykay parkuru hizmet vermeye basladi.

Meram'da Gençler Bisiklet Parkuruna Kavustu
Meram Belediyesi Berlika Trafik Parki’na basta çocuklar olmak üzere tüm vatandaslarin gönüllerince eglenebilecekleri ve spor yapabilecekleri bisiklet parkuru kazandirdi. Bisikletin yani sira kaykay, paten ve scooter da sürülebilecek alan toplam 3 bin metrekareden olusuyor.

Hizmete baslayan alanda incelemelerde bulunan Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, ilçeye yeni parklar kazandirmanin yani sira var olan parklarin islevselliklerini ve fonksiyonlarini olabildigince artirdiklarini ifade etti.

Eski ismiyle Gülbahçe Mahallesi yeni ismiyle de Lalebahçe Mahallesinde bulunan Berlika Parki’nin da Meram’in en güzel ve büyük parklarindan biri olduguna vurgu yapan Baskan Mustafa Kavus, “Berlika Parkimiz da bölgeye nefes aldiran, yesil alanlariyla ve görselligi ile vatandaslarimizdan büyük ragbet gören parklarimizdan biri. Biz diger parklarimizda oldugu gibi buraya da yeni fonksiyonlar yüklüyoruz. 1,5 yil kadar önce buraya trafik parki fonksiyonunu yükledik. Ilkokul 4. sinifta okuyan tüm ögrencilerimiz burada hayati bir konu olan trafik konusunda egitim aldilar. Simdi biz bos bir alani daha degerlendirerek buraya yeni bir fonksiyon daha ekledik. Çocuklarimiz ve gençlerimiz için hem kaykay hem de bisiklet parkuru düzenlemesi gerçeklestirdik” diye konustu.



“Ailelerde buradan yararlanabilecek"

Yaz tatilinin gelmesiyle çocuklarin parkta artik çok daha eglenceli vakit geçirebileceklerinin altini çizen Baskan Kavus, “Bisiklet, saglik, ulasim ve eglence için essiz bir firsat. Dünya bunu her geçen gün biraz daha fazla anliyor. Ama bu sehir bu noktada dünyanin çogundan ileride. Buna ragmen bu alanda yaptigimiz yatirimi her geçen gün daha da artiriyoruz. Bu parkurla çocuklarimizin bisiklete olan ilgi ve sevgisini artirmayi, onlarin güven içinde bisiklet kullanabilmelerini hatta bisiklete yeni binmeye baslayanlar için kendilerini gelistirmelerini, gönüllerince eglenebilmelerini hedefledik. Aileler de buradan yararlanabilecekler hatta günün stresini ve yorgunlugunu burada atmak isteyebilecekler belki ama onlar için de en önemlisi çocuklarinin güven içinde oldugunu bilmek olacaktir. Burada sadece bisiklet severler degil elbet, kaykay, paten ve scooter kullanmak isteyenler de faydalanacaklar. Böylece alan çok daha fonksiyonel hizmet verecektir. Parkimiz, bölgemize ve ilçemize hayirli olsun, hemsehrilerimiz ve çocuklarimiz saglicakla kullansinlar insallah” dedi.

Kaynak: İHA