Kocasinan'da Sokak Oyunlari Basladi

Kocasinan Belediyesi, yaz tatili dolayisiyla çocuklara yönelik düzenledigi ve pandemi nedeniyle iki yildir ara verdigi sokak oyunlari senliklerinin ilkini Yemliha Mahallesi’nde gerçeklestirdi. Senlige aileleriyle birlikte katilan çocuklarin heyecani ve mutlulugu görülmeye degerdi.

Kocasinan'da Sokak Oyunlari Basladi
Kocasinan Belediyesi olarak sokak oyunlariyla çocuklarin kisisel gelisimine katki sagladiklarini ve unutulmaya yüz tutmus sokak oyunlarini yasattiklarini belirten Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, “Çocuklarimizin yaz tatilinde keyifli dakikalar geçirmesi için mahalle mahalle gezmeye basladik. Pandemi nedeniyle 2 yildir bu etkinlikleri gerçeklestiremiyorduk. Insallah her hafta degisik günlerde ve farkli mahallelerde sokak oyunlari ile çocuklarimizi eglendirmeye ve ailelerimizi de geçmiste oynadiklari oyunlari tekrar görmenin mutlulugunu yasatacagiz. Özellikle çocuklarimizi sanal ortamdan egitimleri haricinde biraz da olsa kurtararak, gelenek ve göreneklerimizi yansitan oyunlarla ve gösterilerle bulusturmak istiyoruz. Sokak oyunlariyla çocuklarimiz; hem eglenmenin, hem paylasmanin hem de yardimlasmanin ne kadar önemli bir olgu oldugunu görecekler. Biz onlarin daha huzurlu ve daha mutlu olmalari için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz. Çünkü çocuklarimiz, gelecegimizi emanet edecegimiz güçlü bireylerdir. O yüzden kültürel ve geleneksel degerlerimizi artirmak adina yeni hizmetler ve projeler gerçeklestirmeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Çocuklarla yakindan ilgilenip, Baskan Çolakbayrakdar’in selamini ileten Kocasinan Belediye Baskan Yardimcisi Ilyas Yildirim ise yogun programi nedeniyle Baskan Çolakbayrakdar’in etkinlige katilamadigini söyledi.

Çocuklarin istegini kirmayarak, oyunlara da eslik eden Baskan Yardimcisi Ilyas Yildirim, Kültür Isleri Müdürü Ibrahim Özcan ile birlikte halat çekme yarismasinda yasanan heyecana ortak oldu. Çocuklar da unutulmaz anlar yasadiklarini ifade ederek, kendilerine böyle bir hizmet sunuldugu için Baskan Çolakbayrakdar’a tesekkür etti.

Halat çekme, sandalye kapmaca, yumurta tasima ve çuval yarisi ile doyasiya eglenen çocuklar, vantrolog etkinligini de büyük bir keyifle izledi. Çocuklar, oyunlarda coskuyla eglenirken, aileleri ise hosça vakit geçirdi. Izleyenlerin büyük begenisini toplayan senlik, vatandaslardan tam not aldi. Senlik, eglenerek enerji harcayan çocuklara ve bölge sakinlerine geleneksel pilav ikrami yapilmasiyla sona erdi.
Kaynak: İHA