Kitapseverlere Metro Duraginda 'Istasyon Kütüphane'

Ankara Büyüksehir Belediyesi, rayli sistemleri kullanan vatandaslarin seyahatlerini kitap okuyarak degerlendirmesi amaciyla Kizilay Metro Istasyonu’ndan sonra ikinci temali kütüphaneyi Dikimevi ANKARAY Istasyonu’nda hizmete açti.

Kitapseverlere Metro Duraginda 'Istasyon Kütüphane'
Ankara Büyüksehir Belediyesi EGO Genel Müdürlügü, “Al, Oku, Birak” sloganiyla Kizilay Metro Istasyonu’ndan sonra ikinci temali kütüphaneyi ögrenci yogunlugunun fazla oldugu ANKARAY Dikimevi Istasyonu’nda hizmete açti. ANKARAY Dikimevi Metro Istasyonu’nda 26 yildir atil durumda bulunan alan yeniden dizayn edilerek modern bir kütüphaneye dönüstürüldü. “ANKARAY Kitap Istasyonu” adiyla hizmete açilan kütüphane, hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasinda hizmet verecek. Ders ve hikâye kitaplari, romanlar, ansiklopediler ve dergilerin yer aldigi 5 bin kitap kapasiteli kütüphaneye çalisma masalari da konulurken, Baskentliler T.C. kimlik numaralari ve telefon numarasiyla kayit yaptirarak ücretsiz kitap alabilecek.

EGO Genel Müdürü Nihat Alkas, Ulasim Planlama ve Rayli Sistem Daire Baskani Serdar Yesilyurt, Saglik Isleri Daire Baskani Seyfettin Aslan, Metro Destek Hizmetleri Sube Müdürü Zeliha Kaya, Mimar Esra Altan’nin da katildigi ANKARAY Kitap Istasyonu açilisina vatandaslar yogun ilgi gösterdi. Amaçlarinin rayli sistemlerde seyahat eden vatandaslari kitap okumaya tesvik etmek oldugunu söyleyen EGO Genel Müdürü Nihat Alkas, sunlari söyledi:

“Rayli sistem istasyonlarimizda mini kütüphaneler projesine baslarken amacimiz kitap okuma oraninin düsük oldugu ülkemizde, vatandaslarimizi okumaya tesvik etmek, en azindan metro seyahatlerinde kitap okuyabilmelerine imkân sunmakti. Vatandaslarimizin sanki evindeki kütüphanesinden kitap aliyormus gibi rahatça ve hemen ulasabilecegi bir ortam saglayarak, 1-2 durak ya da daha uzun durak mesafelerde yapacaklari yolculuklarinda daha keyifli ve verimli zaman geçirmelerini saglamak istedik. Ilk mini kütüphanemizden güzel dönüsler aldik ve bu dönüslerin de tesvikiyle yeni kütüphaneler olusturma yolunda emin adimlarla ilerliyoruz.”

Kitaplara ücretsiz erisim

Baskentliler kütüphaneden aldiklari kitaplari bir aylik okuma süresinin ardindan iade ederek yeni bir kitap için basvuru yapabilecek. Proje vatandaslarin kitaplara kolay erismesine destek olurken, rayli sistemlerde geçen seyahat süresinin daha verimli kullanilmasina da katki saglayacak. ANKARAY Kitap Istasyonu’nda 7’den 70’e tüm vatandaslar, kendi yaslarina uygun kitaplara ücretsiz sekilde ulasabilecek. Temali özellige sahip kütüphane sessiz ve huzurlu bir ortamda ders çalismak isteyen ögrencilere de açik olacak.

Kitap bagisi kabul edilecek

EGO Genel Müdürlügü, ANKARAY Kitap Istasyonu ve EGO Metro Kitap Istasyonu için kitap bagis kampanyasi da baslatti. Ankara Büyüksehir Belediyesi’nin yayinlarinin da yer verildigi kütüphanelere vatandaslar tarafindan bagislanacak kitaplar da ayrica kabul edilecek. Bagislanan kitaplar incelendikten sonra bilgisayar kaydi alinip kurum kasesi basilarak okuyucularin hizmetine sunulacak.
Kaynak: İHA