Kiraz Festivali Etkinlikleri Dolu Dolu Geçiyor

Yesilyurt Lezzet Caddesindeki tarihi Yesilyurt Konaklari ile Yesilyurt Güres Sahasinda düzenlenen 27.Yesilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivali etkinlikleri renkli ve heyecan dolu anlara sahne oldu.

Kiraz Festivali Etkinlikleri Dolu Dolu Geçiyor
Dev konserler, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler, sportif yarismalarla Malatya’nin sosyal yasamina hareketlilik getiren 27.Yesilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivalinin coskusu bu kez de Yesilyurt’un tarihi bölgelerinden Çirmihti’da yasandi.

Yesilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü tarafindan organizasyonu yapilan müzik dinletileri, sanatsal, sportif ve kültürel etkinliklere vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Düzenlenen kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklere, Yesilyurt Kaymakami Osman Ugurlu, Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Istanbul Yesilyurtlular Dernek Baskani Zeki Akinci, Malatya ESOB Baskani Sevket Keskin, MAKON VE MASTÖB Genel Baskani Nazife Özdemir, MIAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Tüm Istanbul Muhtarlar Dernekleri Federasyonu Baskani Selami Aykut, Istanbul Sultangazi Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Yigit, AK Parti Yesilyurt Gençlik Kollari Baskani Salih Tav, Malatya Muhtarlar Dernek Baskani Sahin Demirci, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Galip Sökmen, Yesilyurt Ziraat Odasi Baskani Dogan Solmaz, Yesilyurt Ilçe Tarim Müdürü Süleyman Berktas, Yesilyurt Ilçe Milli Egitim Müdürü Cemal Kalay ile çok sayida vatandas katildi.

Yesilyurt Mutfagindan Gastronomi Konagina, Kent Bellegi Konagindan Butik Oteline, Kahve Konagindan Yesilyurt Pastanesine kadar Yesilyurt’un köklü tarihinin tanitildigi mekânlara sahip Tarihi Yesilyurt Konaklarinda ki etkinliklere 7’en 70’e tüm vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Türk Bayraklari ve balonlarla süslenen Yesilyurt Lezzet Caddesinde açilan el sanatlari sergileri, çocuklara yönelik kültürel etkinlikler ve yöresel yemek ikramlari büyük ilgi gördü. Renkli bir atmosferin hakim oldugu etkinliklerde ‘ Yesilyurt’ta Kültür ve Yasam’ konulu ‘Fotograf Sergisi’ açilisi yapilirken, usta fotografçilarin objektiflerine yansiyan birbirinden güzel Yesilyurt fotograflari sergilendi.

Yesilyurt güres sahasi tam not aldi

Yesilyurt Belediyesi tarafindan yapilan dönüsüm projesiyle modern ve nezih bir görüntüye kavustugu belirtilen Yesilyurt Güres Sahasinda Yesilyurt Belediyespor Kulübü sporcular tarafindan yapilan sportif gösteriler ise festivale ayri bir renk katarken, etkinlikleri takip eden davetliler Yesilyurt Güres Sahasinin yenilenmesinden dolayi Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar’a tesekkürlerini sundular.

Muhtarlar korosu konseri büyük ilgi gördü

Yesilyurt Belediyesi Muhtarlik Isler Müdürlügü ile Yesilyurt Kent Konseyinin ortak çalismasi neticesinde Yesilyurt’lu Muhtarlarin katilimiyla kurulan Muhtarlar Korosu tarafindan sahnelenen müzik dinletisi ise etkinliklerin coskulu geçmesine vesile oldu. Yöresel türküler seslendiren mahalle muhtarlari davetliler tarafindan ayakta alkislandi.

Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, festival etkinliklerine takip eden yerel ve ulusal medya kuruluslari ve ajanslarin yayinlarina katilarak, Yesilyurt’ta yasanan festival coskusunu tüm boyutlariyla anlatti.

Kiraz yarismasi ödülleri dagitildi

Yesilyurt’un ünlü dalbasti kirazinin tanitimini yapmak ve üreticileri tesvik etmek amaciyla geleneksel hale getirilen ‘En Iyi Kiraz’ ve ‘En Bakimli Kiraz Bahçe’ Yarismasinda dereceye girenlerin ödülleri ise düzenlenen törenle takdim edildi.

Yesilyurt Kaymakamligi, Yesilyurt Belediyesi, Yesilyurt Ilçe Tarim Müdürlügü ile Yesilyurt Ziraat Odasi isbirligi ile düzenlenen yarismanin ‘En Iyi Kiraz’ kategorisinde birinci 95 puanla Eda Güney, ikinci 93.5 puanla Rasit Karadeniz, üçüncü 92.25 puanla Cumali Kartal, dördüncü 91 puanla Ismail Çatalya oldu. ‘En Bakimli Kiraz Bahçesi’ kategorisinde ise birinci 94.75 puanla Ömer Topaloglu olurken, ikinci 91.75 puanla Saban Belhan, üçüncü ise 90 puanla Ahmet Danaci oldu.

27.Yesilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivalinin Yesilyurt’a farkli güzellikler kattigini ifade eden Istanbul Yesilyurtlular Dernek Baskani Zeki Akinci, Tarihi Yesilyurt Konaklarinin Çirmihti’nin güzelliklerini ön plana çikardigini ifade ederken, “ Festivalimize tesrif eden herkese sonsuz tesekkürlerimizi sunuyoruz. Sizlerin varligi bizleri mutlu ediyor. Tarihi Yesilyurt Konaklarimizin bulundugu bu caddenin eski halini bilen birisi olarak buranin çok güzel bir görüntüye kavusmasi bizleri mutlu ediyor, bunu bize yasattiginiz için ne kadar tesekkür etsem azdir. Allah sizlerden razi olsun, bu hizmetlerden emegi olan herkese tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar ise, iki yil aradan sonra düzenledikleri 27.Yesilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivalinin dev konserler, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle Yesilyurt’un marka degerine büyük katkilar sundugunu söyledi.



Kiraz festivalin heyecani ve coskusunun Yesilyurt’un dört bir tarafinda yasandigini vurgulayan Çinar, “ Disisleri Bakanimiz Sayin Mevlüt Çavusoglu’nun tesrifleriyle düzenledigimiz açilis törenimizle start verdigimiz festivalimiz, ilçemize farkli bir renk, heyecan ve mutluk katmaktadir. Melekbaba mahallesinde baslattigimiz festivallerimizi dev konserlerimiz, sergilerimiz, açilislarimiz, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerimizle daha renkli ve dinamik bir görüntüye kavusturduk. Festivalimiz birlik, beraberlik, kardeslik ve dayanisma ruhumuz büyük bir güç katmaktadir. Mustafa Ceceli, Kiraç ve Manga Grubu gibi gençlerin sevdigi sanatçilari festivalimizde agirliyoruz, girisimci kadinlarimizin el emegi göz nuru eserlerini tanitiyoruz, fotograf sergimizin açilisini yaptik, gençlerimiz ise yeni güres sahamizda ki ilk etkinligimizde o güzel gösterilerini bizlerle paylastilar. Dalbasti kirazi, yemek ve tatli ikramlarimizla, etkinliklerimizle festivalimizi doyasiya yasiyoruz” dedi.

Baskan Çinar konusmasinin devaminda Tarihi Yesilyurt Konaklarinin bulundugu Lezzet Caddesinde olusan bu güzel tablonun Yesilyurt’un tüm degerlerine sahip çikilmasinin bir göstergesi olduguna dikkat çekerken sunlari söyledi:

“Ilçemizin tarihini, kültürünü, geleneksel yasamini ve yemeklerini hem tanitmak hem de gelecege tasimak adina bastan asagiya restore ederek hizmete sundugumuz Tarihi Yesilyurt Konaklarimiz özel bir bulusmaya ev sahipligi yapiyor. Bir zamanlar atil vaziyetteyken bölgemizin tarihsel zenginliklerine yakisan birbirinden özel ve degerleri eserlere kavusan Lezzet Caddemizde olusan bu birliktelik tablosu, Yesilyurt’un büyüme ve kalkinma sürecine büyük bir güç katmaktadir. Malatya’ya gelen yerli ve yabanci turistlerimiz burayi görmeden, müzelerimizi

gezmeden, yemeklerimizi tatmadan gitmiyorlar. Malatya’ya yeni bir kültür ve alternatif turizm alani olusturduk. Bu hareketlilikte bölgemizin ekonomik ve sosyal hayatina büyük kazanimlar getirmektedir. Biz kültürümüze, tarihimize, geleneksel hayatimiza, yemeklerimize dalbasti kirazimiz basta olmak üzere tüm tarimsal ürünlerimize sahip çikiyoruz. Geçmisini bilmeyenler gelecegi dogru insa edemezler. Amacimiz ilçemizi tanitmak ve kentimizin marka degerini artirmaktir. Kiraz yarismamizda dereceye girenleri kutluyorum. Aylardir süren hazirlik sonrasinda yöresel türküleri seslendiren Muhtarlar Koromuzu ayrica tebrik ediyorum. Bu güzel organizasyonda emegi geçen herkese saygi ve sükranlarimi sunuyorum. Çocuklarimizin caddedeki neseli halleri, gençlerimizin mutlulugu, büyüklerimizin huzuru ve muhabbetleri, bu caddemizin anlam ve degerini ortaya koymaya yetmektedir. Bizi bir araya getiren kültürel zenginliklerimize her daim sahip çikacagiz, koruyacagiz ve daha güçlü hale getirecegiz. Tek gayemiz ve hedefimiz; köklü bir tarihe sahip olan Yesilyurt’umuzu topyekün tanitmak ve gelecek kusaklara tasimaktir.”

Yesilyurt Kaymakami Osman Ugurlu ise yaptigi konusmada, “Iki yillik salgin sürecinde bazi etkinliklerimizi ve organizasyonlarimizi yapamadik. 27.Yesilyurt Kültür ve Spor Festivalimizi iki yil aradan sonra yapmanin, degerli hemsehrilerimizle bir arada olmanin sevincini yasiyoruz. Bu yil ki festivalimizin onur konuklari, salgin sürecinde görevini büyük bir fedakarlikla yapan saglikçilarimiz oldu. Tüm hemsehrilerimiz ve sizler adina saglikçilarimiza tesekkür ediyoruz. Yasadigimiz salgin sürecinde özellikle saglikli, yeterli ve nitelikli gidaya ulasabilmenin ne kadar önemli oldugunu gördük. Tarim ürünleri stratejik bir sektördür, festivalimizin ana objesi olan dalbasti kirazimiz basta olmak üzere diger tüm tarimsal ürünlerimizin desteklenmesi bu anlamda büyük önem arz ediyor. Üreticilerimizin tesvik edilmesiyle birlikte tarimsal alanlarimizin daha iyi noktaya gelmesini önemsiyoruz. Festivalimize katilan ve destek veren herkese tesekkürlerimi sunuyorum. Kiraz yarismasina hem katilan hem de dereceye giren bütün üreticilerimizi kutluyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA