Karadenizliler Kazdaglari'nda Bulustu

Kazdaglari Karadenizliler Yayla Festivali’nin 16’incisi Balikesir’in Havran ilçesinde Kazdaglari eteklerindeki Kumluca bölgesinde yapildi.

Karadenizliler Kazdaglari'nda Bulustu
Körfez Karadenizliler Dernegi öncülügünde 5 dernegin ortaklasa organize ettigi festivale Balikesir ve çevre illerde yasayan memleket hasreti çeken Karadenizliler yogun ilgi gösterdi.

3 günlük senlikler dahilinde Karadeniz’de bahar aylarinda gerçeklestirilen “Yayla göçü” bu yil ilk kez canlandirildi. Inek ve katirlar esliginde senligin yapilacagi alana gelen katilimcilar, Havran Kaymakami Enver Özderin ile Belediye Baskani Emin Ersoy ve dernek yöneticileri tarafindan karsilandi.

Karadenizli sanatçilarin konserlerinin yer aldigi festivalde yöresel ürünlerin satisinin yapildigi stantlar kuruldu, Festivale katilan Karadenizliler, kemençe ile çalinan hareketli parçalar esliginde doyasiya horon teperek memleket özlemini giderdi.

Belediye Baskani Ersoy: “Bugün bu güzel havada Karadenizlilerin bu yil 16’incisini düzenlemis oldugu yayla festivalindeyiz. Biz de Havran Belediyesi olarak, Havranlilar olarak Karadenizlilerin bu güzel festivaline katilim sagladik. Bu bölge Havran mücavir sahasi bölgesi. Talim alani mevkii. Çok güzel bir oksijeni, çok güzel bir dogasi olan bölgemiz” diyerek organizasyonu düzenleyenlere tesekkür etti.

Körfez Karadenizliler Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Yusuf Sahintürk: “Pandemiden ve hastaliktan dolayi 2 sefer erteledik orman yanginlarindan dolayi. Ama bu sene öyle bir sey yok. Olmadigi için de bu festivali yapmaya karar verdik ve devam ediyoruz. Festivali 5 dernek yapiyoruz Balikesir, Burhaniye, Anadolu, Kadiköy ve Akçay Körfez Karadenizliler Dernegi olarak bu festivali yapmaktayiz” ifadelerini kullandi.

Burada Karadenizliler de var, Karadenizli olmayanlarda. Karadeniz’e gönül veren insanlar da var. Yöresel bir etkinlik. Her yöreden insan var. Bu yil festivalimiz üç gün sürecek. Herkesi Kazdaglari’na bekliyoruz. 3 günlügüne Kazdaglarini Laz Daglarina çevirmek istiyoruz” açiklamasini yapti.
Kaynak: İHA