Iki Kiz Kardes Baba Meslegi Hayvanciligi Devam Ettiriyor

Istanbul Silivri’de baba meslegi hayvanciliga devam eden biri üniversite ögrencisi, digeri tarim lisesi mezunu iki kiz kardes, Kurban Bayrami öncesi kurbanlik almaya gelenlerle pazarlik yapip el sikisiyor. Kardesler traktör de kullaniyor.

Iki Kiz Kardes Baba Meslegi Hayvanciligi Devam Ettiriyor
Silivri’nin Kurfalli Mahallesi’nde yasayan üniversite ögrencisi Ipek Sütçü (21) ile tarim lisesi mezunu olan kiz kardesi Dilara Sütçü (18), tüm agir sartlara ragmen baba meslegi hayvanciligi sürdürüyor. Hayvanciligin her kademesini büyük bir keyifle yaptiklarini söyleyen Sütçü kardesler, traktör kullanip, kurbanlik almaya gelen müsterilerle el sikisarak pazarlik yapiyor. Küçük yasta traktör ve kamyon kullanmayi ögrendiklerini belirten kardesler, 100’e yakin büyükbas hayvanin bakimini yapip, kurbanliklarin satisinda pazarlik ediyor.

Erkek çocugunun olmamasi sebebiyle 40 yildir yaptigi hayvanciligi artik kizlarina devrettigini belirten Dindar Sütçü, “Hayvancilik baba meslegimiz, yaklasik 40 yildir yapiyoruz. 20 senedir de kurbancilik yapiyoruz. Yasim artik ilerledi, yorulmaya basladik. Bizde erkek çocugu yok, kiz çocugumuz var. Onlardan Allah razi olsun, beni hep desteklediler. Ben de elimden geldigi kadar ögrettik hem üniversiteye gidiyor hem de bu meslegi yapmak istiyorlar. Ben de elimden geldigi kadar her konuda onlarin arkasindayim, destekliyorum. Kizlarimla gurur duyuyorum” dedi.

Dogduklari günden bugüne hayvanciligin içinde olduklarini belirten Sütçü kardesler ise, “Hayvanlarin içinde büyüdük. Yem satin alinmasindan tutun da saman alimi, kurban satisi, hayvan bakimi gibi birçok konuda bilgimiz var. Babam olmadigi sürece biz isin basindayiz. Babamiz bize çok destek oluyor. Bize küçüklükten beri her seyi ögretti, traktör, kamyon sürmeyi. Sag olsun kendisi basimizda, bir tek kesim isine karismiyoruz. Onu da babam hallediyor. Sabah 5’ten itibaren ahira gelerek ahirimizdaki yaklasik 100 hayvanin yemini, suyunu verip altini temizliyoruz. Zorlayici olsa da eglenceli geçiyor zamanimiz. Son zamanlarda sosyal hayata zaman ayiramiyoruz, malum kurban yaklasti” dedi.

Rumeli Üniversitesi’nde Tibbi Laboratuvar Bölümü’nü okuyan Ipek Sütçü, hayvanlarin içerisinde büyüdüklerini söyleyerek, “Yemleri almak, saman almak, kurban satislari olsun babam olmadigi sürece isin biz basindayiz. Biraz zorlayici olsa da eglenceli oluyor, günümüzün nasil geçtigini anlamiyoruz. Buradaki alan dar oldugu için köy disinda kesim yerimiz hazirlaniyor. Bu sene orada kesim yapacagiz insallah” dedi.

Babalarinin kendisine çok destek oldugunu ifade eden Silivri Belediyesi Tarim Lisesi’nden mezun olan Dilara Sütçü de, “Bize küçüklükten beri her seyi ögretti. Traktör, kamyon, araba sürmeyi ögretti. Sag olsun kendisi basimizda, pazarlik yapmayi ögretti. Bir tek kesime karismiyoruz, onu da kendisi hallediyor. Sabah 5’te kalkiyoruz. Yemlerini karistirip veriyoruz, suluyoruz. Sonra samanlarini verip, altlarini çekiyoruz. Öglen de yine su ve samanlarini veriyoruz. Aksamüstü yine su ve yem verip, altlarini çekiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA