Hemseri Dernekleri Festivali'ne Sanliurfa Damga Vurdu

Gaziantep Büyüksehir Belediyesinin bu yil 6’ncisini düzenledigi Hemseri Dernekleri Festivali’nde Sanliurfa Büyüksehir Belediyesinin stantlarinda renkli görüntüler yasandi. Tadimlik yemek yarismasinin yapildigi festivalde Urfa lezzetleri, Gazianteplilere parmak isirtti. Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül, bölgesel kalkinma ve turizm için bölgesel çalisma yapacaklarini söyledi.

Hemseri Dernekleri Festivali'ne Sanliurfa Damga Vurdu
Gaziantep Festival Park’ta düzenlenen Hemseri Dernekleri Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Gaziantep’te yasayan Sanliurfalilar kadar Gazianteplilerde festivale yogun ilgi gösterdi. Festival Park’ta düzenlenen etkinlige Gaziantep Valisi Davut Gül, Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül, Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi AK Parti Sanliurfa Grup Baskanvekili Faruk Bayuk, meclis üyeleri ve çok sayida davetli katildi.

Sanliurfa’ya özgü lezzetlerin vatandaslara sunuldugu tadim testinde Urfa lahmacunu, çigköfte, Urfa kebabi ve içli köftesi Gazianteplilere parmak isirtti. Tadim testine katilan Gaziantepli vatandaslar Sanliurfa yemeklerini ve lezzetini çok begendiklerini belirtti.

Sanliurfa’nin en önemli simgelerinden sira gecesi ekibi söyledikleri türkülerle katilimcilari costurdu. Müzigin ritmine dayanamayan vatandaslar Sanliurfa Büyüksehir Belediyesinin halay ekibine eslik etti. Türkiye üretim rekoltesinde birinci sirada olan Sanliurfa fistigi da Gaziantepli vatandaslarin begenisine sunuldu. Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül, Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’e Sanliurfa Fistigi ikram etti.

‘’Siz neredeyseniz biz oradayiz’’

Sanliurfalilarin oldugu her yerde Sanliurfa Büyüksehir Belediyesinin oldugunu ve "Siz Neredeyseniz Biz Oradayiz’’ sloganiyla vatandaslara hizmet verdiklerini belirten Baskan Beyazgül, "Siz Neredeyseniz Sanliurfalilar neredeyse biz de oradayiz. Siz neredeyseniz orasi güzel. Her yere güzellik katiyoruz, Sanliurfa olarak kültürümüzü götürüyoruz gastronomimizi götürüyoruz, hosgörümüzü götürüyoruz ve en önemlisi bulundugumuz sehre sevgimizi götürüyoruz. Onlarla kaynasiyoruz degerlerimizi, kültürlerimizi hem onlara hem de gelecek nesillere aktariyoruz” dedi.

‘’Bölgesel kalkinma ve turizm is birligini baslatacagiz’’

Turizm rotasinda yer alan illerin belediye baskanlariyla bölgesel kalkinma, turizm isbirligi çalismasi yürüteceklerini anlatan Beyazgül, "Sanliurfa olarak Gaziantep’teyiz Fatma baskanimizin misafiriyiz ama hepimiz burada ev sahibiyiz. Fatma baskanimizin gerçekten basarisi Türkiye’de degil dünyada kanitlanmis bir baskanimiz, siyasi hayat ve tecrübesi çok önemli. Simdi biz Sanliurfa ve Gaziantep ve diger illerle Fatma baskanimizla birlikte bir bölgesel kalkinma, turizm is birligi çalismasini yürütecegiz. Fatma baskanimizla insallah çok güzel seyler beraber yapacagiz" seklinde konustu.

"Firat ve Dicle’nin çocuklariyiz"

Sanliurfa Büyüksehir Belediyesinin çalismalarini takdir ettigini anlatan Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Firat ve Dicle’nin çocuklari olduklarini ve komsuluk haklarinin bulundugunu belirterek, " Ben önce Sanliurfa Belediye Baskanima çok tesekkür ediyorum. Adam gibi adam. Komsu hakki var, ben hep söylüyorum. Baskanim bütün ekibi ile birlikte bir çalisma baslatiyor. Biz Firat’in, Dicle’nin çocuklariyiz. Biz kardesiz ve artik bölgesel kalkinma hamlesini birlikte baslatacagiz’’ diye Konustu.

Gaziantep Festival Parkta baslayan ve 2 gün sürecek olan festivalde Sanliurfa’nin tarihi, kültürü ve gastronomisi tanitilacak. Unutulmaya yüz tutmus yöresel el isi ürünler ve minyatür Balikligöl maketi sergilendi. Sanliurfa’nin Bozova ilçesi ile özdeslesen ve alana Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi tarafindan getirilen Bozova guregh cinsi köpek alanin adeta maskotu oldu. Sanliurfa’ya özgü olan guregh cinsi köpek vatandaslarin ilgi odagi oldu.
Kaynak: İHA