Gürkan'dan Katilimci Belediyecilik Vurgusu

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, yapilan ziyarette yaptigi konusmada, “Belediye olarak bes temel hizmet anlayisi içerisinde çalisirken bunlardan bir tanesi de katilimci belediyeciliktir” dedi.

Gürkan'dan Katilimci Belediyecilik Vurgusu
Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birligi (MASTÖB) Baskani Nazife Özdemir ve yönetimiyle birlikte Tüm Istanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Baskani Selami Aykut ve yönetimi, Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’i ziyaret etti.

Merkezi Istanbul’da bulunan MASTÖB ile birlikte 24 Ocak 2020 yilinda yasanan depremin ardindan bölgeye yardimlari ulastiran Tüm Istanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Baskani Selami Aykut ve yönetimi, iki gün süren Malatya gezisi çerçevesinde Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan ile bir araya geldi.

Baskan Gürkan’i ziyaretlerinde konusan MASTÖB Baskani Nazife Özdemir, “ Istanbul’da görev yapan ve 24 Ocak 2020 yilinda yasadigimiz deprem sonrasinda bizlerle birlikte Malatya’ya gelen, Pütürge’de bizlerle birlikte olan muhtarlarimizla Malatya’mizi ziyaret ediyoruz. Kiymetli misafirlerimizi Malatya’da misafir etmekten onur duyduk ve Büyüksehir Belediye Baskanimizi da ziyaret ettik. Ziyaretlerimize katilan misafirlerimize tesekkür ediyorum” seklinde konustu.



“ Selahattin Baskanimizin yaptigi güzel çalismalara sahit olduk”

Istanbul’un 39 ilçesi ve 963 muhtariyla birlikte çalismalar sürdürdüklerini belirten Tüm Istanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Baskani Selami Aykut, “Sosyal sorumluluk projelerimizle birlikte çalismalarimizi yürütüyoruz. Her ilde bir yardim çalismasi yapiyoruz. Malatya ilimizde yasanan deprem dolayisiyla o dönemde 17 kisilik bir heyetle Malatya’ya geldik. Malatya’mizda deprem bölgelerini gezerek elimizden geldigi kadariyla katki saglamaya çalistik. Katki saglama çalismalari çerçevesinde sohbetlerimiz ve diyaloglarimiz ilerleyen zamanlarda da devam etti. MASTÖB yöneticileri bizleri Malatya’ya davet etti ve bizde federasyonumuzun yöneticileriyle birlikte iki gün sürecek olan Malatya ziyaretimizi yapiyoruz. Malatya’nin tarihi degerlerini ve Malatya’yi yöneten degerlerimizi ziyaret ediyoruz. Gezimizde Sayin Büyüksehir Belediye Baskanimizin yaptigi güzel çalismalarina sahit olduk. Baskanimiza tesekkür ediyorum. Muazzam bir Malatya, muazzam bir hizmet oluguna sahit olduk. Malatya’da bulunan muhtar arkadaslarimizdan da baskanimizdan duyduklari memnuniyet bizleri de ayri memnun etti” ifadelerini kullandi.

“Demokrasi nehrine kaynak saglayan muhtarlarimizdir”

Istanbul’dan gelen muhtarlari ve MASTÖB üyelerini agirlamaktan dolayi memnun olduklarini dile getiren Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, “ Biz muhtarlarimizi önemsiyoruz. Sayin Cumhurbaskanimiz da önemsiyor. Demokrasiyle idare edilen bir yönetimde yasiyorsak, demokrasinin temel unsurunun muhtarlar oldugunu ifade etmek istiyorum. Eger demokrasi bir nehirse, o nehrin akisini saglayan, ona kaynak saglayan muhtarlarimizdir. Bizler bir parti amblemi üzerinde seçiliriz ancak muhtarlar kendi isimleriyle seçilirler bu çok önemlidir. Demokrasinin tecelli etmesi anlaminda da önemli bir demokratik uygulamadir. Belediye olarak bes temel hizmet anlayisi içerisinde çalisirken bunlardan bir tanesi de katilimci belediyeciliktir. Katilimci belediyecilik temeli ilkesinde biz yaptigimiz isleri, yapacagimiz isleri, yol haritamizi ve yön pusulamizi olustururken özellikle STK’lar olsun, muhtarlarimiz olsun, meslek kuruluslarimiz olsun, sendikalarimiz olsun, kanaat önderlerimiz olsun, yerel önderler olsun birlikte sehrimizin gelecek vizyonunu tespit etmekte ve belirlemekte fikir ve düsünceleri bizim için anlamlidir ve manidardir. Bizler göreve geldikten hemen sonra 24 Ocak depremi yasandi. Ardindan dünyayi kasip kavuran pandemi krizi ve daha sonrasinda da küresel ekonomik krizle karsi karsiya kaldik. Bütün olumsuz sartlara ragmen Malatya’ya yapmis oldugumuz hizmetlere bakildigi zaman Malatya tarihinin toplam hizmetlerinin çok daha fazlasini yaptigimiz görülmüstür. Suanda Türkiye’de en fazla yatirim yapan belediye Malatya Büyüksehir Belediyesidir. Malatya’mizi mazisine yakisir bir sekilde istikbale hazirliyoruz. Degerli MASTÖB yönetimine ve Istanbul Muhtar Dernekleri Federasyonuna ziyaretleri için tesekkür ediyorum” diye konustu.

Ziyarette, Istanbul’dan gelen Tüm Istanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu yönetimi ve üyeleri Malatya’da yapilan çalismalari gördüklerini ve bu çalismalardan dolayi Baskan Gürkan’a tesekkür ettiklerini belirttiler.
Kaynak: İHA