Finike'nin Kanalizasyon Sorunu Çözülüyor

Finike’nin yillardir devam eden kanalizasyon ve alt yapi sorununu gidermek için dügmeye basan Antalya Büyüksehir Belediyesi, çalismalarin yüzde 23’lük bölümünü tamamlandi. Yaklasik 41 milyon liralik alt yapi projesiyle 7 mahallenin kanalizasyon sorununu çözülecek.

Finike'nin Kanalizasyon Sorunu Çözülüyor
Antalya Büyüksehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlügü’nün “Finike Kanalizasyon Sebeke Hatti’ projesinde insaat çalismalari hizla sürüyor. Projede 25.6 kilometre kanalizasyon sebeke hatti, 4.8 kilometre evsel baglanti imalati, 10 adet atik su terfi merkezi ve bu merkezlere ait 4 kilometre uzunlugunda basma hatti yapilacak.

7 mahalleyi kapsayan proje

Dünya Bankasi Finansmanli Sürdürülebilir Sehirler Projesi-II çerçevesinde Antalya Sürdürülebilir Su ve Atiksu Yönetimi Projesi çerçevesinde ihale edilen "ASAT3-W9 Finike Bölgesinde Kanalizasyon Sebeke Hatti Insaati yaklasik 41 milyon TL’ye mal olacak. Finike’nin Sahilkent, Kale, Iskele, Eski Mahalle, Yeni Mahalle, Karsiyaka ve Kizilca mahallelerini kapsayan proje tamamlandiginda yillardir ilçenin en büyük sorunlarindan biri olan kanalizasyon ve alt yapi sorunu çözüme kavusacak.

Alt yapi sorunu çözülecek

27 Ocak 2022 tarihinde baslanan projede Sahilkent Mahallesi 137 Sokakta palplanjli imalat, Karsiyaka Mahallesi 614 Sokak’tan Sube Sokak’a inen merdivende sebeke hatti imalati, Iskele Mahallesi Yayla Bulvari’nda sebeke hatti imalati, Kale Mahallesi Setur Marina içerisinde sebeke hatti imalati çalismalari gerçeklestiriliyor. Projenin tamamlanmasiyla birlikte Finike’nin yogun yerlesiminin oldugu sehir merkezindeki mahallelerin yani sira Finike Belediyesi ve Finike Devlet Hastanesi basta olmak üzere resmi kurumlarda yasanan altyapi problemleri de son bulacak.

Finikeliler çalismalardan memnun

Çalismalardan son derece memnun olan Finike halki, yillardir kanalizasyon sorunu yasadiklarini, koku sorunu oldugunu belirterek Finike’yi saglikli bir alt yapiya kavusturacak olan Antalya Büyüksehir belediye Baskani Muhittin Böcek’e tesekkür etti.
Kaynak: İHA