Diyanet Isleri Baskani Erbas, Dini Yüksek Ihtisas Merkezi'nde Cami Temeli Atti

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Denizli Dini Yüksek Ihtisas Merkezi Nihat Zeybekçi Camii temel atma törenine katildi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas, Dini Yüksek Ihtisas Merkezi'nde Cami Temeli Atti


Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, bugün Dini Yüksek Ihtisas Merkezi Nihat Zeybekçi Camisi’nin temel atma törenine katilmak için Denizli’ye geldi. Merkezefendi ilçesine bagli Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde bulunan camideki tören, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslandi. Kur’an-i Kerim tilavetiyle devam eden programin ardindan Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, “Camimizin temel atma törenine hos geldiniz. Baskanimiz bize her zaman destekçi oldunuz, insallah ugurlu elleriniz ve dualarinizla bu temeli atacagiz. Insallah bu camimizin akibeti hayirli olacak, Denizli’mize ve ülkemize hayirli olsun” dedi.



Denizli Valisi Ali Fuat Atik ise “Bugün insallah hayirli bir is için temel atacagiz büyüklerimiz, is insanlarimiz, katki saglayarak güzel eserleri ortaya çikariyorlar, Allah hepsinden razi olsun. Insallah bu cami bulundugu yere ve insanlarin ibadet yapmasina çok büyük katki saglayacak” ifadelerini kullandi.

"Ramazanda açmayi gönlümüzden geçiriyoruz"

Ismi verilen caminin yapimini üstlenen eski Ekonomi Bakani ve Cumhurbaskanligi Ekonomi Politikalari Üyesi Nihat Zeybekçi ise Ramazan ayinda açmayi düsündüklerini belirterek, "Burasiyla ilgili, temel atma töreninde gerçekten gerekli bir sey. Cami ve bu akademi iç içe öyle bir gelmeli ki camilerin cemale dolmasinda ruh saglamali. Burayi baskanimizin dualari ve destekleriyle bitirecegiz. Üniversitesi Müftü Ahmet Hulusi Camisi’ni Kadir gecesinde açmistik, burayi öyle açmayi gönlümüzden geçiriyoruz" dedi.



Adaylar yetistirilerek atanacak

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, yapilan sinav ile yetisen kursiyerlerin atanacagini ifade ederek, “Çok hayirli bir temel atma töreninde birlikteyiz. Diyanet Isleri Baskanligimizin yeni bir biriminin olusmasi ile diyanet akademisinin kurulmasi ile daha da önemi artti. Diyanet Akademisi Denizli Dini Yüksek Ihtisas Merkezi’nde göreve baslamadan önce kursiyer olarak seçtigimiz imam, müezzin adaylarini, Kur’an Kursu adaylarini alip burada yetistirip, imtihan yapip kazananlari atayacagiz” diye konustu.



“Ülkemizde her yil 600 kadar yeni cami yapiliyor”

Temel atilacak olan caminin hayirli olmasini dileyen ve dogru bilginin ulasmasi için çalistiklarini belirten Baskan Erbas, “Bunun gelecekteki ülkemize ve insalara katkisi çok büyük olacak. Bunun heyecanini tasiyoruz. Ülkemizde 150 bin kadar hocamizla 90 bin camimizde ve 40 bine yakin Kur’an kursumuzda dogru bilgiyi ögretmeye çalisiyoruz. Ülkemiz disinda 2 bin 500 kadar hocamiz ile sinirlarimizin ötesindeki insanlarimiza da hizmet götürüyoruz. Camilerimiz sehirlerimizin süsü. Dini Yüksek Ihtisas Merkezimizin yanina Nihat Zeybekçi Camisi ne kadar güzel yakisti. Onun temelini bugün atacak olmak bizim için büyük bahtiyarlik. Insallah 90 bin camimize bir cami daha eklenecek. Ülkemizde her yil 600 kadar yeni cami yapiliyor” dedi.

Kaynak: İHA