BEBKA Destekli Kurslar Gençleri Is Sahibi Yapiyor

BEBKA’nin Eskisehir Organize Sanayi Bölge Müdürlügü (EOSB) ve MEGEM is birligiyle hayata geçirdigi ‘Istihdam Garantili Mesleki Egitim Kurslari’ programini basariyla tamamlayan 48 genç sertifikalarini aldi.

BEBKA Destekli Kurslar Gençleri Is Sahibi Yapiyor
Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü’nün 2022-2023 temasi “genç istihdami” odakli çalismalarina devam eden Bursa Eskisehir Bilecik Kalkinma Ajansi (BEBKA), Eskisehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) ve Meslek Edindirme ve Gelistirme Merkezi (MEGEM) is birligiyle gerçeklestirdigi Istihdam Garantili Meslek Egitim Kurslari sonunda 48 kursiyere sertifika verildi.

Egitim programlarinin ilkini Eskisehir OSB’ye bagli olarak faaliyet gösteren MEGEM is birligiyle uyguladiklarini belirten BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. M. Zeki Durak, “Egitimlerimizi Eskisehir sanayisinin ihtiyaç duydugu CNC tezgâh operatörlügü, CMM destekli kalite kontrol operatörlügü ve gaz alti kaynak operatörlügü alanlarinda verdik. Yogun ilgi gösteren adaylar arasindan seçilen 50 kursiyer arkadasimizla baslayan; toplamda 2,5 ay ve 400 saat süren yogun egitim faaliyetinin sonunda gençlerimize sertifikalarini vermenin mutlulugunu yasiyoruz. Yerel ihtiyaçlari yerinde tespit eden Kalkinma Ajansimiz, önümüzdeki dönemde de genç istihdaminin artirilmasinda önemli roller üstlenecektir” dedi.

Eskisehir Organize Sanayi Bölgesi Baskani Nadir Küpeli ise egitimi tamamlayan gençlere kariyer yolculugunda temkinli hareket etmeleri tavsiyesinde bulunarak “Yasça sizlerden büyük ve tecrübeli biri olarak sebat etmenizi öneriyorum. Ise girdikten sonra kisa sürede kimse belli bir makama ya da konuma gelemez ama sizler sebat ederseniz emin olun, is hayatinizda ömrünüzün sonuna kadar basarili olacaksiniz. Burada verilen egitimler istihdama çok hizli katki sunuyor. Birçogunuz simdiden isini bulmus, birçok arkadasiniz da is görüsmeleri yapiyormus. Bu güzel sonuçlarin alinmasinda emegi geçen tüm egitimcilerimize ve özellikle BEBKA’ya tesekkür ediyorum. Ihtiyaç dahilinde bu egitimler yinelenecektir” diye konustu.

Merkezlerinde bugüne kadar bin 290 kisinin istihdam edildigini belirten MEGEM Yönetim Kurulu Baskani Samet Özkaya ise “27. dönemdir tüm mezunlarimiz sanayi sektöründe önemli bir eksikligi giderdi. BEBKA destegiyle 28. dönem kursiyerlerimize de sertifikalarini veriyoruz. BEBKA sayesinde devletimizin destegini hissettigimizi belirtmek istiyorum. Sanayi sektörünün nitelikli eleman ihtiyacini karsilayip, gençlerimize istihdam imkâni saglayan egitimler sonucu kursu basariyla tamamlayan 19 arkadasimiz CNC, 16 arkadasimiz kalite ve 13 arkadasimiz ise kaynak alaninda istihdam edilecek. Kendilerine MEGEM’i tercih ettikleri için tesekkür ediyor, bundan sonraki yasamlarinda basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA