Baskan Soyer'in Müjdeledigi 'Tasiyici' Sokaklarda

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in genç odakli kent vizyonu dogrultusunda ev tasiyan üniversite ögrencilerine ücretsiz nakliye hizmeti veren “Tasiyici” uygulamasi basladi.

Baskan Soyer'in Müjdeledigi 'Tasiyici' Sokaklarda
Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in müjdeledigi gençlere yönelik sosyal destek projeleri bir bir uygulamaya geçiriliyor. Üniversite çevrelerinde yemek dagitimindan sahil hattinda ücretsiz internet erisimine, ‘35 Bin Bilet’ projesinden çamasirhane hizmetine kadar birçok projeyi hayata geçiren Izmir Büyüksehir Belediyesi, ücretsiz nakliye destegiyle de gençlere omuz veriyor. “Tasiyici” isimli nakliye aracini devreye alan Büyüksehir Belediyesi, tasinmak zorunda kalan üniversite ögrencilerine randevu sistemiyle hizmet veriyor.

Nakliye talebi olan ögrenciler, 444 40 35 numarali telefonu arayarak istenilen bilgileri aktariyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligina bagli ekiplerin sosyal incelemelerinin ardindan tasinmanin planlamasi yapiliyor. Evlere giden belediye personeli çikilan evden esyalari araca yüklüyor, yeni evde de yerlesime yardimci oluyor. 22 Ocak’tan bu yana nakliye destegi için 275 ögrenci, Hemsehri Iletisim Merkeziyle iletisime geçerek basvuruda bulundu ve 183 ögrencinin tasinma islemi tamamlandi.

“Çok memnunuz”

Buca’dan Göztepe’ye tasinirken hizmetten yararlanan Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi ögrencisi Mustafa Güngör, “Arkadaslarimiz araciligiyla böyle bir hizmet oldugunu duyduk. Izmir Büyüksehir Belediyesini aradim. Emin degildim, inandirici gelmedi, çünkü geldigimiz yerde bu tarz seylere pek alisik degiliz. Arkadaslar çok güler yüzlüydü, çok yardimci oldu. Basta Baskan Tunç Soyer olmak üzere tüm belediye çalisanlarina tesekkür ederim” dedi.

Bu sayede büyük bir ekonomik yükten kurtulduklarini ifade eden Mustafa Güngör “Nakliye ücretleri çok pahali. Gerek kira gerek yeme içme konusunda yükümüz çok. Yemek destegi zaten veriliyordu. Simdi de bu oldu. Büyüksehir Belediyesi, ulasim ücretlerinde de ögrencilere tolerans sagliyor. Izmir Büyüksehir Belediyesinden çok memnunuz” seklinde konustu.



“Böyle bir hizmetin verilmesi mükemmel”

Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisligi Bölümü ögrencisi Mehmet Ali Kertik ise “Su anda tasinma isi gerçekten çok zor is. Nakliyeci tutmak istesek ev kirasi kadar para ödememiz gerekiyor. Böyle bir hizmetin verilmesi mükemmel. Izmir Büyüksehir Belediye Baskanimiz Tunç Soyer’e, ekip arkadaslarina tesekkürler. Gayet iyi bir hizmet” dedi.

Kaynak: İHA