Baskan Büyükkiliç, Kardes Sehir Misurata Heyetini Misafir Edecek

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Libya’nin liman, serbest bölge ve yatirimlar sehri olan Misurata’dan bir heyetin ’Kardes Sehir’ iliskileri çerçevesinde Kayseri’ye gelecegini söyledi.

Baskan Büyükkiliç, Kardes Sehir Misurata Heyetini Misafir Edecek
Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri ile farkli ülkelerin iliskilerinin çok yönlü olarak güçlendirilmesi ve gelistirilmesi çerçevesinde çalismalarini sürdürüyor. Bu anlamda Baskan Büyükkiliç, geçtigimiz süreçte, ilçe belediye baskanlari ve is insanlariyla sanayi, ticaret ve kültürel alanlarda iliskilerin güçlendirilmesi ve gelistirilmesi çerçevesinde Libya’nin serbest bölge ve yatirimlar sehri Misurata’ya giderek, Misurata ile kardes sehir protokolünü imzalamisti. Baskan Büyükkiliç, liman, serbest bölge ve yatirimlar sehri olan kardes sehir Misurata’dan bir heyetin de Kayseri’ye gelecegini söyleyerek, kardes sehir iliskisini tarihi, kültürel, sosyal ve ekonomik konularda gelistireceklerini ifade etti.

Konu hakkinda açiklamalarda bulunan Baskan Büyükkiliç, bu adimin Kayseri açisindan önemli bir strateji oldugunu dile getirerek, Misurata’dan Kayseri’ye gelen heyeti sehirde misafir edeceklerini belirtti.

Büyükkiliç, Misurata heyetinin Kayserili yatirimcilarla da görüsecegini vurgulayarak, su sekilde konustu;

“Kayseri stratejik olarak önemli bir adim atmistik. Liman, serbest bölge ve yatirimlar sehri ile kardes sehir olmustuk. Bu anlayis içerisinde oraya gittik, protokol imzaladik, meclisimizden karar aldik. Biz ziyaret ettikten sonra, onlari da davet ettik. Insallah onlari misafir edecegiz. Önümüzdeki hafta Sali günü gelip, Cuma günü ayrilacaklar. Yatirimcilarla görüsmeler yapilacak, sehrimize ekonomik olarak nasil bir katkisi olur, belediye olarak bizlerin nasil katkisi olur hep birlikte degerlendirilecek.”
Kaynak: İHA