Azerbaycan'da 26 Haziran Silahli Kuvvetler Günü Coskusu

Azerbaycan’da 26 Haziran Silahli Kuvvetler Günü’nde, harp okulu ögrencileri ve subaylar askeri bandolar esliginde baskent Bakü’de yürüyüs düzenledi.

Azerbaycan Silahli Kuvvetleri’nin kurulusunun 104. yildönümü baskent Bakü’de coskuyla kutlandi. Bakü’nün birçok noktasinda harp okulu ögrencileri ile subaylar, askeri bandolar ve marslar esliginde yürüyüs düzenlendi.



Azerbaycan Silahli Kuvvetleri

Azerbaycan Milli Ordusu, Güney Kafkasya’da bulunan en güçlü ordulardan biri olarak sayiliyor. Modern silahlarla donatilmis Azerbaycan Milli Ordusu, kara kuvvetleri, hava ve hava savunma kuvvetleri ile deniz kuvvetlerinden olusuyor. Azerbaycan Silahli Kuvvetleri, Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti hükümetinin karari ile 26 Haziran 1918 yilinda Gence sehrinde kuruldu. Azerbaycan Parlamentosu, bagimsizligin yeniden kazanilmasinin ardindan, 9 Ekim 1991 yilinda ordunun kurulmasi ile ilgili kanunu kabul etti. Modern Azerbaycan ordusu, 1993 yili sonunda kuruldu. Böylelikle 1998’de Azerbaycan Cumhurbaskaninin 22 Mayis tarihli karari geregince 26 Haziran Azerbaycan Silahli Kuvvetler Günü ilan edildi.
Kaynak: İHA