Astsubay Sevgilisi Tarafindan Silahla Öldürülen Polis Kübra Açar Son Yolculuguna Ugurlandi

Bandirma’da sevgilisi astsubay Burkay Urcan tarafindan silahla öldürülen polis Kübra Açar, memleketi Erzurum’da son yolculuguna ugurlandi.

Astsubay Sevgilisi Tarafindan Silahla Öldürülen Polis Kübra Açar Son Yolculuguna Ugurlandi
Olay, Balikesir’in Bandirma Yenice Mahallesi’nde 24 Haziran saat 22.00 siralarinda meydana geldi. Rüzgar türbinlerinin bulundugu alanda silah seslerini duyan tesisinin güvenlik görevlileri alani kontrol ettiklerinde, bir otomobilin yaninda bir kadin ve erkegin yerde yattigini gördü. Güvenlik görevlisinin durumu jandarma ve saglik ekiplerine bildirmesi üzerine olay yerine gelen saglik ekiplerince yapilan kontrolde 2 kisinin de öldügü belirlendi.

Jandarma, bulunan kisilerin Bandirma Jandarma Komutanligi’nda astsubay Burkay Urcan (28) ve Bandirma Emniyet Müdürlügü’nde çalisan polis memuru Kübra Açar’a (24) ait oldugunu saptadi. Açar ve Urcan’in cenazeleri savcilik incelemesinin ardindan Bursa Adli Tip Kurumu morguna kaldirildi. Olay da Burkay Urcan sevgilisi Kübra Açar’a üç el ates ettikten sonra ayni silahla kendisini vurdugu tespit edildi.

24 yasindaki polis memuru Kübra Açar, Narmanli Camii’de ögle namazini müteakip kilinan cenaze namazinin ardindan memleketi Erzurum’da topraga verildi.

Cenaze namazina Erzurum Emniyet Müdürü Levent Tuncer, emniyet teskilati ve Açar’in çok sayida yakini katildi.

Cenaze’de yakinlari polis memuru Açar’in tabutuna sarilarak uzun süre gözyasi döktü.

Öte yandan 2019 yilinda Nigde Polis Meslek Yüksek Okulu bitiren Kübra Açar’in ilk görev yerinin Bandirma oldugu ögrenildi.

(ÖB-ÖBASA

- Küçükçekmece’de etrafa ates açan sahsin, polis atesiyle ölmesine valilikten açiklama

- Istanbul Valiligi:

- “Bölgede misafirlikte bulunan polisler, silah sesleri üzerine sahsi uyardi”

- “Sahsin, kendilerine dogru ates etmesi üzerine polisler ates açti”

- “6 suçtan kaydi bulunan sahsin evinden 1 silah ve 58 fisek bulundu”

(Fotografli)

ISTANBUL - Küçükçekmece’de gece saatlerinde evinden rasgele ates açan sahis, bölgede misafirlikte bulunan polislerin açtigi atesle hayatini kaybetmesine iliskin Istanbul Valiligi’nden açiklama yapildi. Silah sesleri üzerine bölgede bulunan polislerin sahsi uyardigi kaydedilen açiklamada, etrafa ates açan sahsin kasten yaralama, genel güvenligin tehlikeye sokulmasi ve çocugun cinsel istismari gibi suçlardan 6 suç kaydinin bulundugu aktarildi.

Olay Küçükçekmece’de saat 00.30 siralarinda meydana geldi. Alkollü oldugu iddia edilen Oktay Yesilirmak, evinin penceresinden disariya dogru henüz bilinmeyen bir sebepten dolayi hedef gözetmeden ates etmeye basladi.

Silah sesleri üzerine bölgedeki bir evde misafirlikte bulunan 3 polis memuru durumu meslektaslarina ve saglik ekiplerine ihbar etti. Sahsin ates açmaya devam etmesi üzerine, gerekli uyarilarda bulundu. Iddialara göre, sahsin sivil polis memurlarina dogru ates açmasi üzerine Y.A. isimli polis memuru sahsa dogru ates açti. Açilan atesle 22 yasindaki Oktay Yesilirmak agir sekilde yaralandi. Evli ve 2 çocuk sahibi oldugu ögrenilen Yesilirmak, saglik ekiplerinin tüm müdahalelerine ragmen, kurtarilamayarak hayatini kaybetti.

Olayin ardindan bölgeye çok sayida polis ekipleri sevk edilirken sahsin evinden yapilan aramalarda 1 adet tabanca ve 58 fisek ele geçirildi.

Oktay Yesilirmak’in babasi, Kemal Yesilirmak yaptigi açiklamada, “2 çocugu var, çocuklarinin kurbanini kesmeye gitmisti. Ailesi olarak biz de gitmistik babali ogullu. Kurbanimizi kestik, evimize geldik. Çocugum mutfagin camindan bakarken sokaktan üç tane sivil polis geçiyor. Geçerken, “Ne bakiyorsun” falan diyor. Çocuguma ates ediyorlar” iddiasinda bulundu.

Yesilirmak’in esi Cansu Yesilirmak ise, havaya 2-3 el ates açti diye ates açarak vuruldu dedi.

Olaya iliskin Istanbul Valiligi’nden yazili açiklama yapildi.

Il Emniyet Müdürlügünde görevli polis memurlari Y.A, D.T ve M.M.S’nin meslektaslari T.Ç.’nin evinde misafir olarak bulunduklari esnada, sokaktan silah ve kavga sesi geldigi, 112 Acil hattini arayarak ihbar ettikleri, seslerin devam etmesiyle disari çikarak 2. kattaki evin penceresinden ates eden sahsi uyardiklari, sahsin kendilerine dogru ates etmesi üzerine Y.A polis memuru tarafindan açilan ates sonucu Oktay Yesilirmak’in hayatini kaybettigi anlasilmistir. Oktay Yesilirmak’in dolandiricilik, kasten yaralama, genel güvenligin tehlikeye sokulmasi ve çocugun cinsel istismari gibi suçlardan 6 adet kaydi bulundugu, olay sirasinda evde kendisinden baska kimse olmadigi, kilitli kapinin kirilarak girilmesiyle olayda kullanilan 1 adet tabanca ve 58 fisek ile sahsin tabancasindan çiktigi degerlendirilen 8, polis memurlarinn bulundugu yerde ise 9 adet bos kovan elde edilmistir. Konuyla ilgili baslatilan tahkikat devam etmektedir” denildi.
Kaynak: İHA