Vali Yilmaz Açiklamasi 'Hedefimiz Osmaniye'de Kadina Siddetin Tamamen Bitirilmesi'

Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Il Koordinasyon, Izleme ve Degerlendirme Komisyonu Ikinci Toplantisi’nda konusan Vali Erdinç Yilmaz, Osmaniye’de kadina yönelik siddetin tamamen bitirilmesinin hedeflendigini söyledi.

Vali Yilmaz Açiklamasi 'Hedefimiz Osmaniye'de Kadina Siddetin Tamamen Bitirilmesi'
2022 yili Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Il Koordinasyon, Izleme ve Degerlendirme Komisyonu Ikinci Toplantisi Vali Erdinç Yilmaz baskanliginda Valilik Ahmet Cevdet Pasa Toplanti Salonu’nda yapildi. Toplantiya Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Baro Baskani Ibrahim Halil Yavuzdogan, Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Zafer Tombul, Il Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumus, Belediye Baskan Yardimcisi Hüseyin Azizoglu ile ilgili kamu kurum ve kuruluslari il müdürleri katildi.

Toplantinin açilis konusmasini yapan Vali Erdinç Yilmaz, “Çalismalarimizi kararli bir sekilde sürdürüyoruz. Hedefimiz ilimizde kadina yönelik siddetin tamamen bitirilmesi. Öncelikle siddetin neden kaynaklandigi konusunda çok düsünmemiz ve bunu yok edecek çalismalar yapmamiz gerektigini düsünüyorum. Siddetin, ne yüce dinimizde ne kültürümüzde yeri yok. Insanliga yakismayan siddetin bitirilmesi mücadelesi hepimiz için çok önemli. Bu mücadelede katkisi olan arkadaslarima tesekkür ediyorum.” diye konustu.

Vali Yilmaz’in konusmasinin ardindan SÖNIM tarafindan 2022 yili Ocak-Haziran döneminde gerçeklestirilen ve Temmuz-Aralik aylarinda gerçeklestirilmesi planlanan faaliyetler hakkinda sunum yapildi.
Kaynak: İHA